Over stregen - Michael Falch - Bøger - Gyldendal - 9788702306118 - 12/3-2021

Over stregen

Michael Falch

Over stregen


Over stregen er en dybt personlig skildring af kampen for at undgå at miste fodfæste og en åbenhjertig fortælling om at søge efter kærligheden i moden alder.

Sangskriveren Michael Falch bryder op fra sit voksenlivs andet langvarige parforhold i landlig idyl og flytter tilbage storbyen. Han genkalder sig 70'ernes Nørrebro og dannelsen af MALURT, mens vi i et nutidsspor følger den krævende genopbygning af det aldrende rockband til et sidste eventyr, som coronakrisen sætter en brat stopper for.

Michael Falch indvier os i sine eksistentielle udfordringer og refleksioner over tid, fordomme, tro og frihed, og vi får et utilsløret kig ind i hans kærlighedseventyr.

En provokerende husskade taler til ham i Frederiksbergs gader, og en alvorlig rygskade bringer ham på sporet af en mystisk fuglekvinde og en fortryllet rismark i Asien.

Over stregen er en selvstændig fortsættelse af barndoms- og ungdomserindringerne Til grænsen, der udkom i 2017.


Michael Falch, f. 1956, litteraturstudier ved Københavns Universitet 1976-80, sangskriver, turnerende musiker og lejlighedsvis skuespiller. Pladedebut med rockgruppen MALURT i 1980, solist fra 1985, har udgivet mere end 30 album, senest Forår i brystet, 2020.

Michael Falch modtog i 1987 en Bodil for sin hovedrolle i filmatiseringen af Dan Turèlls Mord i mørket, og da han i 2014 fik en Grammy-statuette for sit album Sommeren kom ny tilbage, blev han den eneste danske sanger, der både har fået en DMA- og en Bodil-statuette. Som skuespiller blev Michael Falch også kendt for sin rolle som retsmedicineren Jan Boysen i tv-serien Rejseholdet.

I 2000 udgav Michael Falch dagbogen Helligdage, der i 2001 blev efterfulgt af Hjemveje og i 2011 af Trækruter. De tre blev i 2012 samlet i en let redigeret version, Dagen & Vejen & Fuglene.

I 2017 udgav Michael Falch Til grænsen. Ungdomserindringer, der beskriver de sene barndomsår og gymnasietiden i Tønder, herunder et hjem præget af alkoholmisbrug og disharmoni.

Media Books     Sewn Spine Book   (Book with soft cover and high quality sewn spine)
Edition 1st edition, 1st printing
Released Danmark, 12/3-2021
ISBN13 9788702306118
Publishers Gyldendal
Genre Biographies & Memoirs
Pages 288
Dimensions 136 × 216 × 20 mm
Weight 451 g
Language Danish  
Original language Danish
Cover Artist Ida Balslev-Olesen

Show more

More by Michael Falch

If you like Michael Falch, then maybe...

Show more

More offers: Nye og kommende bøger

Show more

More offers: Populære biografier & erindringer

Show more

More offers: Biografier og Erindringer

Show more

More offers: Michael Falch - Over stregen

Show more

More offers: Bedst Sælgende Bøger

Show more

More offers: Bøger: Mest populære

Show more

More offers: Bedst sælgende danske bøger

Show more

More offers: Signerede titler nu udsolgt