Farlig tomandsfærd - Ejnar Mikkelsen - Bøger - Gyldendal - 9788702332995 - 17. januar 2022

Farlig tomandsfærd 2. udgave

Ejnar Mikkelsen

Pris
kr. 189,60
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Farlig tomandsfærd 2. udgave

Ny udvidet og illustreret udgave af ekspeditions-klassikeren fra 1955, 'Farlig tomandsfærd'. Bogen fortæller om en lille håndfuld mænds uforfærdede kamp for i årene 1909–12 at løfte resten af det slør, der endnu hvilede over Mylius-Erichsens, Høeg Hagens og Jørgen Brønlunds sidste tragiske rejse under »Danmark-ekspeditionen« 1906–08.

I Farlig tomandsfærd har ekspeditionsleder og polarforsker Ejnar Mikkelsen beskrevet nogle af de oplevelser, han og hans ekspeditionskammerat Iver Iversen kom ud for, da de ufrivilligt måtte tilbringe tre år i den nordøstgrønlandske ødemark.

»Alabama-ekspeditionen«, som den hed, blev en ekspedition, der ikke forløb som planlagt. Den lille skonnert kom ind til kysten ved øen Shannon, hvor skibet blev lagt i vinterhavn. Mens Ejnar Mikkelsen og Iver Iversen slædede mod nord for at lede efter de omkomne fra »Danmark-ekspeditionen« og deres dagbøger og observationsjournaler, blev skibet skruet ned, og det tilbageblevne mandskab undsat af en norsk sælfanger.

Da  Mikkelsen og Iversen kom tilbage fra deres lange slæderejse, fandt de en lille hytte bygget af vragrester fra skibet.  Skibets navnebræt var sat over døren som en hilsen fra kammeraterne. Her i en menneskefjendsk ødemark skulle de to mænd så prøve at få en tilværelse til at fungere. De måtte kæmpe mod sult og kulde i den bistre grønlandske vinter, hvor de var dybt afhængige af jagt – og fremfor alt hinanden.

Denne nye udgave er udstyret med både gamle og nye unikke fotos, forord af barnebarnet Naja Mikkelsen og originale breve fra Ejnar Mikkelsen til sin familie i Danmark. Bogen indeholder også en novelle af Ejnar Mikkelsen om en dramatisk jalousi-kamp om et klassefoto fra en husholdningsskole.


Ny udvidet og illustreret udgave ved Naja Mikkelsen

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgivet 17. januar 2022
ISBN13 9788702332995
Forlag Gyldendal
Genre Rejseerindringer
Antal sider 352
Mål 158 × 238 × 30 mm   ·   738 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Ejnar Mikkelsen

Hvis du kan lide Ejnar Mikkelsen, så måske...

Vis alle

Flere tilbud: Populære bøger - Bedstsælgende