Engang troede vi på fremtiden - Christian Bennike - Bøger - Gyldendal - 9788702391954 - 2. maj 2023
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Engang troede vi på fremtiden 1. udgave

Christian Bennike

Pris
DKK 199
Forventes klar til forsendelse 28. - 29. sep.

Engang troede vi på fremtiden 1. udgave

Christian Bennike – født i 1986 – er barn af en optimistisk og tryg tid med en naiv tro på fremskridtet og på fornuftens uovervindelige kraft.

I bogen bevidner han det skift, som har fundet sted i Vesten og i Danmark: fra optimismen fra midten af 1990’erne over forceret exces i 00’erne og eskalerende utryghed og politisk opbrud i 10’erne til nu 20’ernes radikale fortløbende kriser: klima-, finans- og energikrise, Brexit og Trump, pandemi og krig i Europa.

Kriserne har ændret vores blik på politik, etik og økonomi – og på os selv. Vi mærker nederlaget for det system af ideer, som har formet verden i den første halvdel af forfatterens liv: frihandel, fri bevægelighed, åbenhed og autonomi, globalisering og tro på fremtiden. Vi troede på ” Wandel durch Handel”, på nedrustning og på, at klassekampen var slut. Vi mente, at resten af verden snart ville blive som os. I stedet har vi skabt et kontinent, som ikke kan forsvare sig selv, ikke kan forsyne sig selv, og hvor en stor del af borgerne er ulykkelige.

Vi rejser med Christian Bennike rundt i Europa: til valgmøde hos Marine Le Pen, til debatter med tidens store tænkere, hjem til barndommens Fyn – og ind i film og musik, der afspejler forfatterens tid. Det hele er samlet i en jeg-fortalt beretning, som også er en fortællingen om en generation.


Hvordan vi gik fra optimisme til sortsyn. Og hvorfor det kan redde os

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 2. maj 2023
ISBN13 9788702391954
Forlag Gyldendal
Genre Politik, Debat
Antal sider 170
Mål 143 × 220 × 14 mm   ·   289 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Kunstner Birger Gregers Sørensen
Omslagskunstner Simon Lilholt - Imperiet

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Samfund og Debat