Vilde kvinder, mørke toner - Anya Mathilde Poulsen - Bøger - Gads Forlag - 9788712066224 - 13. september 2021
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Vilde kvinder, mørke toner 1. udgave

Anya Mathilde Poulsen

Pris
DKK 237
Forventes klar til forsendelse 29. sep. - 2. okt.

Vilde kvinder, mørke toner 1. udgave

Vilde kvinder, mørke toner er en kalejdoskopisk undersøgelse af betydningen af køn i musik.
Med aktuelle eksempler og historisk bevidsthed præsenteres et bredspektret billede af centrale årsager til den skæve kønsbalance i musikkens verden, samtidig med at vi kommer tæt på en lang række kunstnere, der har udfordret normer og forestillinger om køn.
Hør om den indflydelse, 1950’ernes unge rebeller, kvindeidealer og beatlitteratur har haft for nutidsmusikkens kønnede mulighedsrum. Mød tidlige, normbrydende pionerer som den seksuelt flertydige bluesdronning Ma Rainey, gospelguitargudinden Sister Rosetta Tharpe og Maybelle Carter, der ung og højgravid i 1920’erne revolutionerede countrymusikken med sit guitarspil. Og læs om vilkårene for kvindelige komponister i klassisk musik i en tid, hvor kvinder ofte blev hindret i at udfolde musikalsk kreativitet.
Samtidig er bogen et portræt af aktuelle musikere. Der er nærblikke på opløsningen af kønskategorier hos PJ Harvey og Patti Smith, beskrivelser af heksefiguren som feministisk modstandssymbol hos Courtney Love og Yoko Ono og undersøgelser af de mange måder, køn, krop og seksualitet udfordres på af stjerner som Beyoncé, Taylor Swift, Billie Eilish, Lizzo og Lana Del Rey.
Vilde kvinder, mørke toner er international i sit udsyn, perspektiverer til dansk musik og udfolder sine pointer med referencer til litteratur, billedkunst, film og feministiske tænkere som Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Judith Butler og Jude Ellison Sady Doyle.


Om køn og musik

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgivet 13. september 2021
ISBN13 9788712066224
Forlag Gads Forlag
Genre Musik & Film
Antal sider 340
Mål 162 × 231 × 34 mm   ·   657 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Bøger om Musik og Film