Gå godt - Mikael Kamber - Bøger - Politikens Forlag - 9788740082180 - 25. januar 2022

Gå godt 1. udgave

Mikael Kamber

Pris
kr. 171,20
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Gå godt 1. udgave

Bliv smittet af glæden ved at gå og få en dybere forståelse af, hvad det at gå gør ved os mennesker.

Hvis vi vil forstå os selv som mennesker – hvorfor vi er, som vi er, og hvorfor vi har de behov, vi har – er det oplagt at kigge ned for enden af benene. Mod fødderne. Det mener journalist og forfatter Mikael Kamber. Som han siger: For det var der, det hele begyndte.

Gå godt trækker røde tråde langt tilbage i menneskets tobenede historie og afdækker, at der er en sammenhæng mellem det at gå og det, at det ”går godt”. Vores organisme trives bedst, når vi er i bevægelse. Vi tænker godt, husker godt og får flere hjerneceller, når vi går. Vores sanser er kalibreret til gangtempo. Vi oplever og erkender verden mest intenst, når vi ikke har for meget fart på.

Gå godt tegner også et billede af den tid, vi lever i. På mange måder er det gået os ufattelig godt, siden de første mennesker begyndte at gå på to ben. På en del punkter er det ligefrem gået os for godt. Det høje tempo i det moderne samfund har ført til en række paradokser: Aldrig har vi været så mobile og samtidigt siddet så stille. Vi har rejst i den halve verden, men kender ikke vores nabolag. Aldrig har vi haft så mange kommunikationskanaler og sjældent lyttet så lidt. Vi bliver rigere og rigere, men ikke mere tilfredse. Aldrig har vi været så udviklede og aldrig så tæt på at afvikle os selv. Gå godt handler om, hvordan vi kan genfinde gangtempoet. Både i hverdagslivet og i et større perspektiv. Og forfatterens gåture i selskab med inkarnerede fodgængere som blandt andre Bente Klarlund Pedersen, Tor Nørretranders og Rane Willerslev føjer nye og overraskende perspektiver til vigtigheden af at gå.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 25. januar 2022
ISBN13 9788740082180
Forlag Politikens Forlag
Genre Psykologi, Psykisk Sundhed
Antal sider 272
Mål 153 × 225 × 25 mm   ·   575 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk