Samtale, sprog og terapi - Harlene Anderson - Bøger - Gyldendal - 9788741225258 - 1. juli 2003
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Samtale, sprog og terapi 1. udgave

Harlene Anderson

Pris
DKK 349

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 29. - 30. jul.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Samtale, sprog og terapi 1. udgave

Hvordan kan en psykoterapeut skabe den form for relation og samtale med en klient, som giver begge mulighed for kreativitet og forandring – selv når det tilsyneladende virker umuligt? I bogen Samtale, sprog og terapi trækker Harlene Anderson overraskende forbindelseslinjer mellem postmoderne teori og samarbejdsformer i klinisk praksis. I denne forståelsesramme betragtes menneskelige systemer som systemer for sprog og kommunikation, hvor klientens stemme har forrang, og hvor sproget er med til at udvikle og nyudvikle liv og relationer, som gør positive forandringer mulige.

Med udgangspunkt i sine personlige erfaringer som kliniker og underviser og i klienternes erfaringer ligger Anderson på linje med de sociale tænkere, som udfordrer den velkendte psykoterapikultur, inklusive det teoretiske, praktiske, videnskabelige og uddannelsesmæssige fundament.

Harlene Anderson udfordrer dikotomien ekspert/ikke-ekspert og de hierarkiske strukturer, der er knyttet til den. Hun hævder, at de vedtagne forudsætninger og praksis har mistet deres betydning i en verden præget af hastig forandring på det sociale område, og efterlyser i stedet en filosofi for terapi og en relation til klienter, som inviterer til samarbejde.

Harlene Anderson er psykolog, ph.d. Hun er medstifter af Houston Galveston Institute og Taos Institute. Hun er bosat i Houston, Texas og arbejder internationalt med undervisning og konsulentarbejde. Oversat fra amerikansk efter Conversations, Language, and Possibilities – A Postmodern Approach to Therapy af Mikal Arboe.


Et postmoderne perspektiv

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 1. juli 2003
ISBN13 9788741225258
Forlag Gyldendal
Genre Psykologi, Psykisk Sundhed
Antal sider 366
Mål 155 × 230 × 22 mm   ·   550 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Imperiet

Vis alle

Mere med Harlene Anderson