Sløk & - David Bugge & Mikael Brorson (red.) - Bøger - Klim - 9788772047065 - 25. november 2021

Sløk & 1. udgave

David Bugge & Mikael Brorson (red.)

Pris
kr. 160
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Sløk & 1. udgave

Teologen, idehistorikeren og mesterpædagogen Johannes Sløk overbebyrdede ikke sine læsere med referencer. ” Jeg benytter mig ikke af fodnoter i mine bøger,” yndede han at sige, ”jeg er fodnoter i andres” – en befriende holdning i en tid, hvor forskning alt for ofte drukner i forfængelig rygdækning eller i kollegialt rygklapperi.

Sløks fremgangsmåde har dog også en bagside. Et skødesløst citat eller en indforstået hentydning kan åbne for et helt nyt og inciterende univers, som man først får det fulde udbytte af, hvis man medtænker den oprindelige sammenhæng og dens ophavsmand.

Bogen her stiller derfor skarpt på nogle af de vigtigste teologer, filosoffer og digtere i Sløks værk (Platon, Kierkegaard, Blixen m.fl.) og hans kreative brug af disse inspirationskilder. At denne brug af og til har karakter af misbrug, gør den ikke mindre interessant; en fejllæsning kan rumme vigtige pointer. Og at inspirationskilderne i nogle tilfælde nok så meget udgør irritationskilder, rokker ikke ved deres betydning for Sløks tænkning; modstandere af format står man også i gæld til.


Inspirations- og irritationskilder i forfatterskabet


Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 25. november 2021
ISBN13 9788772047065
Forlag Klim
Genre Filosofi
Mål 143 × 215 × 21 mm   ·   351 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Kommentarforfatter Med bidrag fra Niels Grønkjær, Søren Fauth og Kjeld Holm
Omslagskunstner Malene Rauhe