Når musikken fortæller - Leif V.S. Balthzersen - Bøger - Aarhus Universitetsforlag - 9788772194356 - 9. november 2021

Når musikken fortæller 1. udgave

Leif V.S. Balthzersen

Pris
kr. 260
Forventes klar til forsendelse 22. - 23. mar.

Når musikken fortæller 1. udgave

Den russiske komponist Nikolaj Rimskij-Korsakov forvandler i Scheherazade sultanens hustru til en soloviolin, der tryllebinder den hævnlystne ægtemand med 1001 nats eventyr. Hans landsmand, Modest Musorgskij, inviterer med fantasifuld musik lytterne til en kunstudstilling i Udstillingsbilleder. Franske Hector Berlioz maler med hele symfoniorkestrets farvepalet, når han i Symphonie fantastique fortæller, hvordan en kunstner bliver ulykkeligt forelsket, tager opium i fortvivlelse og siden med grotesk marchmusik bliver en hallucineret tilskuer til sin egen henrettelse.
I Når musikken fortæller guider Leif Balthzersen lytteren og læseren igennem 75 klassiske værker og sørger for en endnu større musikoplevelse i koncertsalen eller derhjemme. Udvalget strækker sig over 200 år af musikhistorien – fra forårets fuglekvidder i Antonio Vivaldis udødelige violinkoncerter De fire årstider over Bedřich Smetanas strømmende flod i tonedigtet Moldau til George Gershwins jazzede oplevelser i En amerikaner i Paris.
Leif V. S. Balthzersen er mag.art. i musikvidenskab og tidligere musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester og har udgivet bøger om Mozarts operaer og Richard Strauss’ orkesterværker. Han er en efterspurgt foredragsholder på Folkeuniversitetet og højskoler samt i oplysningsforbund over hele landet og har arbejdet med musikformidling i over 30 år.


En koncertfører til 75 klassiske værker

Medie Bøger     Hardcover bog   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Udgivet 9. november 2021
ISBN13 9788772194356
Forlag Aarhus Universitetsforlag
Genre Kultur, Div.
Antal sider 326
Mål 180 × 248 × 30 mm   ·   991 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Leif V.S. Balthzersen

Andre har også købt