Beretning fra det 20. århundrede bind 1: Jeg en gård mig bygge vil - Bjarne Gertz - Bøger - Forlaget mellemgaard - 9788772370651 - 11. september 2020
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Beretning fra det 20. århundrede bind 1: Jeg en gård mig bygge vil 1. udgave

Bjarne Gertz

Pris
DKK 192
Forventes klar til forsendelse 3. - 4. okt.

Beretning fra det 20. århundrede bind 1: Jeg en gård mig bygge vil 1. udgave

Dette er første bind af “ Beretning fra det 20. århundrede”, en romanserie, der med udgangspunkt i forfatterens eget liv blander fantasi og virkelighed. Historien starter i 1943, hvor iskusk Svend Jensen, gift med Gudrun og far til syv, trods familiens modstand, køber en gammel, forsømt gård for at realisere en længe næret drøm om at blive landmand. Men snart bliver drømmen et mareridt. De tre store drenge, Vilhelm, Frederik og Thomas, henholdsvis 17, 15 og 13, har deres egne planer og lader ham i stikken. Gudrun er trofast, men mangler erfaring. Kun de tre mindste, den 3-årige Kristian, den 6-årige Søren og den 9-årige Grete tager den voldsomme forandring som en spændende oplevelse. Mens Svend, ene mand, slås med kvikgræsset og flyvehavren og Gudrun knokler med at passe hjem og børn og køkkenhave, lave mad og reparere tøj og fodre høns, gæs og ænder, udvikler børnene sig, de små så vel som de store, og slår ind på deres respektive baner, alt efter temperament og evner.         
Uddrag af bogen  En flytning på landet ville løse alle problemer. Dér var der ingen arbejdsløshed. Og man producerede selv den mad man skulle bruge. Der var ingen der sultede på landet. Og der var heller ingen problemer med afsætningen eller indtjeningen. Så meget vidste han da. Staten garanterede mindstepriser. Og selv i gode år var det sælgers marked. Alle skulle have mad, og tyskerne aftog rub og stub. Ganske vist skulle man tvangsaflevere så og så meget af kornhøsten, havde han læst, men resten kunne sælges til frie markedspriser. Det gjaldt bare om at være dygtig og dyrke de rigtige ting. Dér kunne det betale sig at arbejde. Dér fik man noget for det.         
Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk, latin og musik, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, public school teacher, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og anden elizabethansk poesi, forfatter til romaner, skuespil, hørespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der samtidig tegner et billede af Danmark og danskerne fra besættelsen til 90’erne.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 11. september 2020
ISBN13 9788772370651
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 362
Mål 150 × 220 × 27 mm   ·   562 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Sabine Puk Sørensen

Vis alle

Mere med Bjarne Gertz

Andre har også købt