En streg i regningen - Bjarne Gertz - Bøger - Forlaget mellemgaard - 9788772375984 - 20. september 2021

En streg i regningen 1. udgave

Bjarne Gertz

Pris
kr. 206
Forventes klar til forsendelse 2. - 3. feb.

Vores kunder siger:


En streg i regningen 1. udgave

Kristian og Katja er flyttet til København for at Kristian, der har ondt i sit bifag, kan studere musik. Men da det ikke lykkes ham at skaffe sig beskæftigelse, må han afbryde studiet og melde sig arbejdsløs. Da han erfarer, at langtidsledige kan få uddannelsesstøtte i to år, satser han på det og begynder at lytte til og optage klassisk musik fra radioen på kassettebånd. Seksuelle adspredelser bliver der også tid til. Udover regelmæssige besøg af børnene og Julle, dukker Gertrud op og giver Kristian nyt håb, men lader ikke høre fra sig igen. Som en sidste hurdle må Kristian forrette syv måneders jobtræning som bibliotekar og portvagt på det nystartede rytmiske konservatorium.  Den 27. juli modtager han brev fra den koordinerede tilmelding om at han ikke er blevet optaget på KU på grund af pladsmangel. Kristian er i chok. Skal alle hans planer gå i vasken lige før målstregen?         
Uddrag af bogen” Taber” er et ord der bruges mere og mere. Det er de etableredes dom over de arbejdsløse eller blot dem der har svært ved at finde sig til rette i samfundet. De utilpassede. The misfits.  Ved at kalde dem ”tabere” vasker man sine hænder, fralægger sig ethvert ansvar. De er jo prædestinerede til at mislykkes. De er fødte tabere, er den underliggende mening. Det er for tiden det værste man kan sige om et andet menneske. Det udtrykker den dybeste foragt. Skuldertrækkende foragt. Hvis nogle er så dumme at gå hen og blive tabere, så fortjener de ikke bedre. Denne nye barske mentalitet repræsenterer det hidtil skarpeste opgør med tresserne. Nu er det slut med solidariteten. Med tolerancen. Med sympatien. Nogle er bare tabere. Sådan er det. Der er vindere og der er tabere. Men sådan siger man det nu ikke. Kun ordet ”taber” bruges. Ellers ville man jo indrømme konkurrencemomentet, de spidse albuer, det at nogle bliver udkonkurreret, samt at alle starter med at deltage i ræset.
Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanskef sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.


Beretning fra det 20. århundrede bind 19

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 20. september 2021
ISBN13 9788772375984
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 390
Mål 152 × 222 × 28 mm   ·   550 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Sabine Puk Sørensen

Vis alle

Mere med Bjarne Gertz

Hvis du kan lide Bjarne Gertz, så måske...