Beretning fra det 20. århundrede bind 22: Mørkets fyrste - Bjarne Gertz - Bøger - Forlaget mellemgaard - 9788775755660 - 13. september 2022

Beretning fra det 20. århundrede bind 22: Mørkets fyrste 1. udgave

Bjarne Gertz

Pris
kr. 200
Forventes klar til forsendelse 31. jan. - 1. feb.

Vores kunder siger:


Beretning fra det 20. århundrede bind 22: Mørkets fyrste 1. udgave

Kristian lever og ånder for sit musikstudium, kun afbrudt af weekendbesøg hos Katja og Sofus, nogle gange i selskab med Silvia. Lejerne siger op og Kristian opgiver at genudleje. For at beskytte Katja mod den totale ruin, hvis lejligheden, der står i hendes navn, går på tvangsauktion, beslutter han at overtage den. Han har ingen indtægt eller noget job, så hvad kan det skade ham? Han henvender sig på studenternes retshjælp. Måske kan de hjælpe ham. Det kan de. Da de alligevel skal skilles, kan lejligheden tilskødes ham i kraft af en bodelingsoverenskomst. Dokumentet skal bare tinglyses. Kristian udfærdiger dokumentet og får det tinglyst. Det er anden gang han ridderligt redder Katjas betrængte økonomi. Katja er imponeret, men virker ikke specielt taknemmelig. Så dukker Gertrud pludselig op, og Kristian taber et øjeblik hovedet, men bliver, efter de har elsket, nøgtern igen og smider hende brutalt ud. Intet må forstyrre studierne.         
Uddrag af bogen – Nå, men du skal vel så hjem til din mor? – Jeg havde tænkt mig at blive her et par dage. – Det går ikke. Jeg har skide travlt. – Kan jeg ikke blive her til i morgen? Selvfølgelig burde hun kunne det. Hvis det ikke var fordi der pludselig går panik i ham ved tanken om at hans musikstudium skal falde fra hinanden. – Nej. Jeg synes du skal tage afsted nu. – Åh, må jeg ikke? Hun lyder bønfaldende. Men Kristian gør sig hård. Det er hende eller musikstudiet. Han har klaret det så langt, trods alle forstyrrelser. Han vil ikke have de tre sidste uger af semestret ødelagt. Her kommer hun svansende som om intet var hændt. Han var parat til at smide alt hvad han havde i hænderne sidste gang. Hun har været væk i næsten et halvt år.           
Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 13. september 2022
ISBN13 9788775755660
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 276
Mål 152 × 222 × 20 mm   ·   432 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Alexander Høj-Jørgensen

Vis alle

Mere med Bjarne Gertz

Hvis du kan lide Bjarne Gertz, så måske...