P. C. Skovgaard - Karina Lykke Grand Gertrud Oelsner - Bøger - Aarhus Universitetsforlag - 9788779345560 - 17. september 2010
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

P. C. Skovgaard 1. udgave

Karina Lykke Grand Gertrud Oelsner

Pris
DKK 332
Forventes klar til forsendelse 29. sep. - 2. okt.

P. C. Skovgaard 1. udgave

Maleren P. C. Skovgaard (1817-1875) var en af guldalderens og nationalromantikkens væsentligste kunstnere. Han arbejdede nært sammen med tidens største kulturpersonligheder, og både hans landskabsmalerier og intime portrætter gjorde ham til en af landets mest efterspurgte kunstnere.

At en så betydningsfuld kunstner ikke tidligere er blevet udsat for gennemgribende studier, kan kun vække forundring. P. C. Skovgaard - Dansk guldalder revurderet gør det nu muligt at genopdage denne maler, hvis værker udgør en uundværlig del af det danmarksbillede, der stadig dominerer vores kultur og selvopfattelse: Hos Skovgaard blev bøgeskoven cementeret som nationalt klenodie. Bogen går dog et skridt videre og præsenterer mindre kendte sider af hans virke: Skovgaard rejste ud over landets grænser og lod sig inspirere af såvel tysk romantik som fremmedartede landskaber i Italien, Sverige, England og Frankrig - ligesom han eksperimenterede med at krydse kunstnerisk sensibilitet og et naturvidenskabeligt blik på verden.

Antologiens 13 bidrag er skrevet af danske og internationale eksperter, som hver især fordyber sig i Skovgaards liv, kunst og rejser - hvor periodens kulturelle og politisk urolige klima spillede en afgørende rolle. Tilsammen genoptegner de Danmarks kunstneriske landskab i midten af 1800-tallet og indplacerer Skovgaard som et af dets højdepunkter.


Dansk guldalder revurderet

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Specielt cover Indbundet
Udgivet Danmark, 17. september 2010
ISBN13 9788779345560
Forlag Aarhus Universitetsforlag
Genre Kunst
Antal sider 420
Mål 218 × 280 × 41 mm   ·   2,12 kg
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk