Pris
DKK 199
Forventes klar til forsendelse 13. - 15. jun.

Døden og kvinden 1. udgave

Kvindelige forfattere var i høj grad med til at forme gysergenren, da den voksede ud af den gotiske roman i slutningen af det 19. århundrede og for alvor tog form i starten af det 20. århundrede.  

Disse kvinder var ikke blot meget populære, om gyset så var deres foretrukne litterære felt eller ej, mange af dem vandt også stor anerkendelse i samtiden. De fortjener at blive husket på lige fod med de bedste mandlige forfattere inden for genren. Denne antologi er blevet til med det formål.  

De ni forfattere i denne bog var alle markante kvinder, der på forskellig vis udfordrede tidens normer, kønsroller og seksualitet.

'Døden og kvinden' indholder noveller af Mary Shelley, Virginia Woolf, Amelia Blandford Edwards, Gertrude Atherton, Mary Eleanor Wilkins Freeman, Edith Wharton, Mary Elizabeth Braddon, Helena Petrovna Blavatsky og Charlotte Riddell

Novellerne i denne antologi er en buket af forskelligartede gys, og selvom et par af disse har mænd i hovedrollerne, så mærker man en anden tilgang til genren end hos de mere bombastiske mandlige gyserforfattere.  
Kvindernes tekster er ofte mere tvetydige, snigende og åndelige. Mange af novellerne har selvstændige og handlekraftige kvinder i hovedrollerne. Kvinder, der må klare sig selv i en barsk verden, hvor den stærke mand kun sjældent bruger sin magt til at beskytte dem.  


Klassiske gys skrevet af kvinder

Medie Bøger     Paperback Bog   (Bog med blødt omslag og limet ryg)
Udgivet 5. april 2023
ISBN13 9788779947030
Forlag 2 Feet Entertainment
Genre Skønlitteratur
Antal sider 212
Mål 140 × 220 × 17 mm   ·   398 g   (Estimeret vægt)
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Steen Langstrup
Omslagsillustrator Steen Langstrup