X: Gud På Borgen - Ane Kirstine Brandt og Pia Rose Böwadt - Bøger - Forlaget UCC - 9788791786518 - 15. december 2011

X: Gud På Borgen 1. udgave

Ane Kirstine Brandt og Pia Rose Böwadt

Pris
kr. 42
Forventes klar til forsendelse 6. - 7. feb.

Vores kunder siger:


X: Gud På Borgen 1. udgave

Gud på Borgen – Interview med danske politikere om religionens rolle i samfundet

” Staten har ikke – og skal ikke have nogen religion”. Sådan sagde tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i en kronik i kølvandet på karikaturstriden i 2005-2006. Siden da er forholdet mellem politik og religion blevet yderligere aktualiseret, bl.a. på grund af tilstedeværelsen af islam som en voksende religion i Danmark.

I udgivelsen Gud på Borgen præsenterer forfatterne relevante uddrag fra de otte interview med folketingspolitikere, der blev gennemført hen over året 2010. Udsagnene suppleres undervejs i bogen af relevante religionsfaglige perspektiver til kontekstualisering og perspektivering af de temaer, der berøres.  Bogen er primært en studiebog til studerende på landets læreruddannelser og gymnasier i de mange fag, der berører emnerne religion/kristendom, samfund og medborgerskab. Ved at bringe interviewmateriale i spil med den traditionelle lærebogsgenre, præsenterer forfatterne et helt nyt og dynamisk greb på, hvordan der kan undervises i forholdet mellem politik og religion. Udgivelsen henvender sig desuden til alle, der interesserer sig for forholdet mellem religion, politik og kultur i en historisk såvel som aktuel belysning. 

Anmelderne skrev 

Folkeskolen 10. januar 2012
"Interesserer man sig for de dilemmaer, der eksisterer i spændfeltet mellem på den ene side Danmark som et sekulariseret samfund og på den anden side det faktum, at den evangelisk-lutherske kristenhed ikke blot fører den (vover denne anmelder at påstå) dominerende tros- og livsanskuelsesdiskurs, men også nyder godt af statsstøtte og ministeriel administration, ja, så kan interviewbogen "Gud på Borgen" skabe grobund for en farverig debat, ikke mindst på læreruddannelsen i faget kristendomskundskab/livsoplysning/medborgerskab [...] Interviewbogen bærer præg af politikernes levende udtrykte ord, men byder også på relevant og passende baggrundsviden fra UCC for den lærerstuderende, der har indset nødvendigheden i at supplere faktaviden med nuanceret debat. "Gud på Borgen" umuliggør passivitet og kan klart anbefales i vort diskussionssamfund".


 

Religion nr. 4 2012, Gymnasiernes religionslærerforening:
"Interviewene med de otte politikere tyder på, at spørgsmålet om religion og politik fylder mere i politikernes bevidsthed i dag – især hos den yngre generation på tværs af partiskel. Bogen viser nuancerede og reflekterede svar på nutidens religionspolitiske spørgsmål, hvilket gør bogens tema relevant i gymnasieklassernes religions- og samfundsfagsundervisning"


Interview med danske politikere om religionens rolle i samfundet

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet Danmark, 15. december 2011
ISBN13 9788791786518
Forlag Forlaget UCC
Genre Fagbøger     Skole- og Lærebøger, Div.
Antal sider 176
Mål 157 × 240 × 17 mm   ·   419 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Harvey Macaulay, Imperiet

Vis alle

Mere med Ane Kirstine Brandt og Pia Rose Böwadt