Klassikerserien: Gertrude Steins portrætter - Solveig Daugaard - Bøger - Arena - 9788792684257 - 7. marts 2012
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Klassikerserien: Gertrude Steins portrætter 1. udgave

Solveig Daugaard

Pris
DKK 81

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 11. - 12. dec.
Julegaver kan byttes frem til 31. januar
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Klassikerserien: Gertrude Steins portrætter 1. udgave

Solveig Daugaard: Gertrude Steins portrætter

Gertrude Steins portrætter går bag om portrætterne i Gertrude Steins forfatterskab og dykker ned i nærlæsningen af fem portrætter, som alle er inkluderet i udvalget Portrætter af enhver, som udkommer samtidig (ISBN 978-87-92684-24-0). Ud fra analyserne kombineret med et udblik på Steins øvrige værk og poetik opstiller Solveig Daugaard en samlet optik på Gertrude Steins meget personlige version af det litterære portræt.

Det har taget mange år før Stein-receptionen er nået frem til at tage portrætterne alvorligt som portrætter. Ved første læsning er det heller ikke altid let at genkende den portrætterede i teksten. Gertrude Stein bevæger sig i sine portrætter fjernt fra de genreforventninger, som fordrer genkendelighed via traditionel beskrivelse og biografisk information. Gertrude Steins portrætter demonstrerer hvordan portrætternes tætte tilknytning til deres motivpersoner etableres gennem en række vidt forskellige greb. For selvom portrætterne er så forskellige i stil og udformning, som tænkes kan, så er de fælles om en bestræbelse på at bruge sproget til at skabe et møde med et andet menneske i et absolut nu, som ikke er tynget af erindring og historie.

Stein trækker portrætgenren fri af dens tilknytning til biografi og historieskrivning, men ikke på bekostning af interessen for det andet menneske. Tværtimod er Steins portrætter forsøg på at skabe et dialogisk rum i teksten, hvor et levende møde med noget helt nyt kan finde sted.

Om forfatteren
Solveig Daugaard (f. 1977), cand. mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Har skrevet artikler og anmeldelser i bl.a. Den Blå Port, Vagant og Dansk Noter.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet Danmark, 7. marts 2012
ISBN13 9788792684257
Forlag Arena
Genre Kultur, Div.
Antal sider 148
Mål 120 × 189 × 12 mm   ·   182 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Eli Lund