Sandalserien: Vi må være som alt + Jeg har forandret verden - Henrik S. Holck - Bøger - Gladiator - 9788793128422 - 15. september 2016

Sandalserien: Vi må være som alt + Jeg har forandret verden

Henrik S. Holck

Pris
ILS 55
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Sandalserien: Vi må være som alt + Jeg har forandret verden

Henrik S. Holck har været ude for længe, det er kun for et fåtal, at han er kult. Debut 1978 med digtsamlingen Vi må være som alt, som Lars Bukdahl har kaldt et hovedværk i ny dansk litteratur. Samme år debuterede Michael Strunge med Livets Hastighed, og de to, Holck og Strunge, udgjorde sammen med F. P. Jac den ny generation i dansk poesi.

Den har længe været uopdrivelig, men nu er den her: Vi må være som alt i Gladiators Sandalserie, hvormed Holck er udråbt til klassiker som et kompliment til den gode smag.

Andreas Pedersen skriver i sit efterskrift: "Vi må være som alt tager de svimlende afstande på sig, lever i de svimlende afstande, i et kontinuum, glædesfuldt:

”der findes ingen baggrund

og heller ingen forgrund

men fugle og fjelde

og store stenstykker halvt af jorden

himlens hvide ridt og røde bær i klaser”


Det hele på én gang – ikke fugle og derefter fjelde og derefter stenstykker. ” Og” forstået som: sammen med, for ever together. ” Og” som den tyndeste, hurtigste forbindelse, swush. En perforeret verden. Gå forlæns og baglæns med samme utrolige lethed. At skrive som solens stråler, simpelthen … Stå ikke og sten, tegn ikke linjer i sandet og se dem forsvinde (gentag ikke din ”skæbne” i en række repræsentationer), find en eufori i kroppen, i at kunne rejse sig eller ligge som sandet, selv i den tilsyneladende lammelse er der ”blodets kropsrejse”, find denne solidaritet med livet i klarhed, i bevægelse, i levenhed, livstro, uprøvede kombinationsmuligheder, cirklende, gentagende, roterende, sivende, sydende, dampende, den måde det blinde finder vej på, spyt ordene ud som vand, før det dråbes: jordansigt, et månelivslys."


Serie: Sandalserien Serienr.: 11

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet Danmark, 15. september 2016
ISBN13 9788793128422
Forlag Gladiator
Genre Skønlitteratur     Digte
Antal sider 88
Mål 118 × 181 × 7 mm   ·   96 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Thomas Joakim Winther
Omslagsillustrator Halfdan Pisket
Forordsforfatter Andreas Pedersen