KOPI - Hanne Boel - Musik - Stunt Records - 0663993910222 - 3. september 2021

KOPI

Hanne Boel

Pris
kr. 139,95
Forventes klar til forsendelse 6. - 10. apr.

Findes også som:

KOPI

Nyt album fra Hanne Boel, hvor hun fortolker 10 sange fra danske musikere - og for første gang i karrieren synger på dansk!

Hanne Boel udgav i januar 2020 albummet BETWEEN DARK AND DAYLIGHT, et album pressen udråbte til "et bragende comeback". Men kan man overhovedet tale om et comeback? Hanne Boel eksisterer vel som kunstner ikke udelukkende i kraft af sin sidste udgivelse? Hendes tilstedeværelse og nærvær er uomtvistelig, og det hvad enten hun turnerer, indspiller eller fungerer som professor og fyrtårn for kommende musikere og sangere på det Rytmiske Musikkonservatorium. Ikke engang en omgang Corona kunne stoppe hendes aktiviteter og skabertrang. Tværtimod skabte nedlukningen et hul i Hannes kalender og førte til endnu en selvopfunden udfordring: nemlig at synge på dansk.

Hanne Boel satte sig for at sende en hilsen og en hyldest til en lidt yngre generation af sangskrivere i dansk musik. I samarbejde med Jacob Funch valgte hun at indspille 10 særligt udvalgte sange fra 10'erne og samtidig, for første gang i sin lange karriere, valgte hun at indspille sange til et album på modersmålet. En lykkelig, men ikke nødvendigvis let udfordring, for den ellers rutinerede sangerinde, at byde sange af yngre navne som Marie Key, The Minds Of 99, Ulige Numre og Medina op til ny dans. Selv for den erfarne danske soulsangerinde var det en udfordring at ramme tonen rigtigt og få sin egen personlighed med i en ny tids musik og sprog. Ikke mindst, når man, som Hanne Boel, konsekvent har sunget på engelsk gennem hele karrieren.

"Jeg har ikke sunget på dansk siden jeg sang i kirkekor for længe længe siden eller sad og spillede og sang med guitaren, da jeg var meget meget ung. Så det i sig selv var en udfordring, og rent vokalt er jeg virkelig kommet nye steder hen," fortæller hun. "Men især de sange, der er beslægtede med hiphop og rap, gav mig problemer. Jeg har siddet hjemme med min mikrofon og råbt og skreget i raseri og afmagt i bestræbelserne på at finde den, for mig, rigtige vej ind, så jeg selv var med og kunne gøre udtrykket til mit."

Det er ikke fordi temaerne i sangene er Hanne Boel fremmed; de er ikke så meget anderledes, end da hun for alvor slog igennem i 1980'erne og 1990'erne. Efter unge Hanne Boel i en årrække havde turneret landet tyndt med funkgruppen Blast, vendte hun sig mod en mere soul præget lyd, som hun med LP'en BLACK WOLF præsenterede for offentligheden i 1988. Det satte for alvor gang i karrieren, og hun fik allerede ved udgivelsen af DARK PASSION i 1990 enorm succes.

Det var dengang hun kørte på 'Hanne Boel'ske steroider', som en vaks journalist kaldte det, og hvor hun serverede sin version af en kropslig og powerfuld soulmusik. Gang på gang har hun siden toppet hitlisterne i Danmark og Skandinavien, og med et samlet salg på mere end 2 ½ millioner albums, fordelt på 21 udgivelser, er hun den bedst sælgende danske sangerinde nogensinde. Også på livesiden har Hanne Boel altid været flittig, og til stadighed optræder hun (normalt forår, sommer, efterår og vinter) for fulde huse, i Danmark, og også i Norge, der har taget hende til sig som deres egen.

Sidste år nåede Hanne Boel netop at udgive albummet BETWEEN DARK & DAYLIGHT, en stor musikproduktion, der havde været længe undervejs, hvortil hun selv har skrevet store dele af materialet. En stor turné var planlagt, og bum så lukkede Corona den levende musik ned. En ubehagelig og højst overraskende oplevelse. Netop som forventningen og glæden over at skulle på landevejen med det nye materiale var på sit max, blev alt lagt ned. Men så, ud af tomrummet og rastløsheden, voksede ideen om at indspille et dansksproget album med nyere danske sange og sammen med sin faste musikalske makker, den kreative guitarist, keyboardspiller og meget mere, Jacob Funch, der også medvirkede på og producerede BETWEEN DARK & DAYLIGHT, gik de i gang.

Hannes fortolkninger er dels af yngre sangskrivere på den danske musikscene, dels af etablerede navne og også en ikke helt ung herre, bedst kendt som Sebastian, er den ældre undtagelse blandt leverandørerne til de valgte sange. Den musikalske tilgang må kaldes minimalistisk: Hanne Boels nuancerede stemme og Jacob Funch på guitar, synth, programmering m.m. Samlet et forfriskende musikalsk udspil og et overraskende bud på den yngre generations nyere danske "klassikere". Hanne Boels intense kraft og autentiske fortolkninger gør et brændende indtryk. Den modne emotionelle autenticitet klæder de valgte sange, og stadfæster dem som noget nær "eviggyldige". Og med både rutine, det åbne sind og sin tyngde lader hun os opleve nye sider af det talent, vi troede, vi kendte så godt.

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Udgivet 3. september 2021
EAN/UPC 0663993910222
Udgiver Stunt Records
Mål 12 × 14 × 1 mm   ·   108 g

Vis alle

Mere med Hanne Boel

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Hanne Boel - KOPI

Vis alle

Flere tilbud: CD'er - Julens bestsellere 2021