Congratulations - EYES - Musik - INDISCIPLINARIAN - 9958285480653 - 3. februar 2023

Congratulations

EYES

Pris
kr. 129,95
Forventes klar til forsendelse 4. - 7. apr.

Findes også som:

Congratulations

Det københavnske hardcore-orkester EYES udgiver sit andet album Congratulations d. 3. februar 2023 via Indisciplinarian. Bandets to foregående udgivelser, den selvbetitlede debut-EP fra 2018 og debutalbummet Underperformer fra 2020, gjorde det klart, at EYES er et band med sin egen vej og med noget på hjerte og i hovedet. Underperformer var med sin genre-foragtende musikalske tilgang og introspektive generationslyrik et nybrud på hardcore-scenen. Trods benspænd fra en verdens-pandemi efterlod bandet sig et uudsletteligt indtryk med optrædener på festivaler som Copenhell og by:Larm, ligesom remix-udgivelsen Reperformer fra 2021 gjorde sit for at bidrage til uforudsigeligheden.

EYES nye album hedder Congratulations, selvom der pt. ikke er så meget at råbe hurra for her på planeten. Albummet er en videreudvikling og raffinering af EYES lyd og stil, hvor bandet i endnu højere grad end før fokuserer på melodi, mærkelige hooks og dybe grooves gennem de ti sange, der samlet set udgør en uforudsigelig, groft rockende og catchy hardcore-plade, knivskarpt produceret af Jacob Bredahl. Den præcise sangskrivning og musikkens umiddelbarhed sker dog uden at give afkald på det evigt lurende kaos, som er et grundelement i bandets lyd, stil og tilgang. Et kaos, som er en grundfølelse i selve bandets væsen; en eksistentiel uro, som slår ud og slår fra sig i forsanger Victor Kaass lyrik og levering af samme.

Mistillid mennesker imellem og konspirationsteorier, krig og miljøkatastrofe i horisonten, økonomisk forfald og stigende ulighed. Den vestlige verden anno 2023 ligger til grund for Congratulations og dens voldsomt udadreagerende sange. Modsat Underperformers internaliserede tematikker er den tvivlende selvreflektion nu blevet til vrede og magtesløshed over en verden, hvor de rige bliver rigere, mens levevilkårene bliver forringet for alle andre. En verden, hvor de yngre generationer bliver tabt på gulvet igen og igen. En verden, hvor den eneste distraktion er at skrige ind i et uendeligt digitalt tomrum eller at finde en alternativ virkelighed og se ned på de såkaldte får, der følger flokken og falske profeter.

Generation L er en sang om taber-generationen - den første, som har færre penge og muligheder end de foregående, der har haft travlt med at kneppe planeten til døde. Tearjerker er dig og mig på fortvivlelsens rand over systemikkernes urokkelighed - er det nu, man giver op? The City er en fortvivlet hadesang til den by, man engang elskede, men som nu er overtaget af rige mennesker, pænhed og pis og lort. Titelnummeret Congratulations! er en stor sarkastisk lykønskning til konspirationsteoretikerne, som har fundet sandheden, der ikke kan diskuteres. Og Ballast er idealisten, som engang troede på det gode i mennesket, på kunsten og solidariteten. Fortvivlelsen er til at føle på, og den festlige anledning udebliver for alle andre end dem, der har set lyset. Måske er det på tide at smadre lortet og skabe noget nyt?

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Udgivet 3. februar 2023
Udgiver INDISCIPLINARIAN Indisc39CD
Mål 124 g   (Estimeret vægt)

Vis alle

Mere med EYES

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Nye CD'er og kommende CD udgivelser