Dive - Girls in Airports - Musik - Mawi Music - 9958285788100 - 27. november 2020
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Dive

Girls in Airports

Julegaver kan byttes frem til 31. januar
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Findes også som:

Dive

Det danske band Girls in Airports er aktuelle med deres sjette album, Dive. Albummet markerer en frisættelse af bandets lyd, hvor nye ideer pibler frem og tager lytteren på kompositoriske vandringer i sindet.

Girls in Airports opsagde i 2018 deres kontrakt med det toneangivende britiske label Edition Records, og sætter med dette album lyden fri og vender tilbage bandets oprindelige model, hvor musikken udgives på egen hånd.

"Vi skabte pladen fordi vi havde lyst til at lave ny musik og det var egentlig tanken at vi selv skulle udgive den", fortæller saxofonist Martin Stender. Bandet har siden da indgået samarbejde med en række stærke spillere på både den danske og internationale musikscene om at få musikken ud.

Med Dive demonstrerer Girls in Airports deres kompromisløshed og fortsætter bandets genreløse lyd, der på dette album bevæger sig mod mere udsvævende passager og psykedeliske stemninger.

"På Dive har vi slukket for bevidstheden og ladet os føre alene af intuitionen, og hvad der føltes rigtigt. Det udtrykker en modenhed og en grundlæggende tillid til det dyk, vi tager sammen, når vi slukker for os selv og kobler vores kroppe sammen i mødet med musikken", siger Mathias Holm, der spiller keys i bandet.

Albummet favner bredt genremæssigt, lige fra albummets jazzede åbning med nummeret Suncry til mere keltisk inspirerede numre som Collision og Broke, der flirter med 80er-poppen. Melodierne på Dive optræder som kollektive forløb, der går på kompositoriske vandringer langs sindets bevægelser som aldrig følger et lineært forløb, men forgrener sig og vokser vildt i et spændingsfelt mellem lys og mørke, liv og død, optimisme og mismod.

"Dive afspejler, hvordan vi oplever at være nået et sted hen i livet, hvor vi ikke kan bunde. Mængden af nære relationer og oplevelser med kærlighed, sygdom, liv og død flyder sammen. For nogle år siden oplevede vi at føle os enten lykkelige eller fortvivlede, i dag føler vi alting på én gang. At dykke ned i musikken er en måde at kanalisere de følelser ud og åbne op for en nødvendig eksistentiel ekskursion", siger klarinettist Lars Greve.

Under indspilningen af albummet døde perkussionist Victor Dybbroes far meget pludseligt. Det afledte mange samtaler bandet imellem og førte til nummeret Weaver, hvis titel peger på den erkendelse, at vi mennesker er forbundne, og at vi til alle tider på tværs af tid og kroppe vil gøre os de samme grundlæggende livserfaringer.

"På Dive har vi slukket for bevidstheden og ladet os føre aVi tør på det her album at føre meget direkte samtaler og spontane dialoger i musikken. Det gør lyden mere organisk, umiddelbar og gennemsigtig", siger bandets nye trommeslager Anders Vestergaard. Perkussionist Victor Dybbroe supplerer: "Når vi ikke følger et stramt narrativ i musikken, men i stedet skaber stemninger og rum, man som lytter kan gå ind, gør vi det muligt for lytteren at lade de rum tage farve af deres egne historier, erfaringer og følelser. På den måde inviterer vi lytteren til at tage springet sammen med os og dykke ned i musikken og ind i sig selv".

Dive er det første album med bandets nye trommeslager Anders Vestergaard, men bliver saxofonist Lars Greves sidste. Albummet er indspillet over fem dage i Black Tornado Studio på Refshaleøen i København. Musikken er mixet af John Fomsgaard og Jens Ramon og masteret af Noel Summerville. John er mere klassisk lydteknikker med ekspertise inden for for akustik, mens Jens har en mere eksperimenterende tilgang til mix. Kombinationen af de to har været en ny og ideel måde at fremkalde bandets lyd.

Medie Musik     VINYL     LP   (Vinyl)
Udgivet 27. november 2020
Udgiver Mawi Music
Mål 300 g   (Estimeret vægt)

Vis alle

Mere med Girls in Airports

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Girls in Airports - Dive

Se alt med Girls in Airports ( f.eks. CD og LP )