Uno -  - Brætspil -  - 0746775333607 - 2016
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Uno

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Uno

En ægte klassiker!

Kortspillet består af 4 rækker (farver): Rød, grøn, blå og gul, fra 0 til 9. Der er to "æres"-kort i hver række, med teksten "spring over", "træk to" og "retningsændring". Der er to specielle sorte kort, "joker" og "joker træk 4". Der er to kopier af hvert almindeligt kort, undtagen 0, som der kun er ét af pr række. Der er 4 "joker" og 4 "joker træk 4".

Ved spillets start gives 7 kort til hver spiller, og øverste kort i stakken vendes for at starte afsmidningsbunken. Hvis det vendte kort er et specialkort, betragtes det som om kortgiveren havde smidt kortet.

Hver spiller skal smide et kort som matcher farven eller tallet på det øverste kort, eller spille et "joker" eller "joker træk 4". Hvis spilleren ikke kan spille et kort skal han tage et kort fra stakken, og må spille det eller beholde det. En spiller kan vælge at tage et kort fra stakken, selvom han har et kort som kan smides, men kun det kort der er taget op må smides med det samme (en spiller kan bevidst gøre det for at holde en anden spiller i spillet). Efter at have spillet et kort eller taget et kort op, er det den næstes tur, med uret eller modsat hvis retningen er blevet ændret.

Spillet ender, når en spiller har smidt alle sine kort. Denne spiller er vinder af runden. Når en spiller kun har ét kort tilbage, skal han/hun sige "UNO". Hvis spilleren glemmer at sige det, kan en anden spiller tvinge vedkommende til at tage to kort op. Hvis ingen opdager fejlen før det igen er den spillers tur, er der ingen straf. Der er ingen straf for fejlagtigt at sige, nogen har glemt at sige UNO.

Specialkort:

- Træk to. Den næste spiller skal tage to kort op og får ikke sin tur.

- Spring over. Den næste spiller får ikke sin tur. Medmindre et andet spring over kort spilles

- Retningsændring. Spilleretningen går modsat og spilleren før den spiller der lige har smidt "retningsændring" får turen igen først. Hvis der kun er to spillere virker det som et Spring over-kort.

- Joker. Spilleren som smider kortet siger hvilken farve der skal spilles, og næste kort skal være den farve, medmindre et andet jokerkort spilles.

- Joker træk fire. Spilleren som smider kortet siger hvilken farve der skal spilles. Derudover skal den næste spiller tage 4 kort op og får ikke sin tur. Næste kort skal være den valgte farve, med mindre et andet jokerkort spilles.

Point:

Når spillet er færdigt, sammentæller hver spiller sine kort. Kortene fra 1 til 9 angiver deres respektive værdi. Æreskortene tæller 20 (spring over, skift retning, træk to). Joker kortene tæller for 50. Der er forskellige pointællingsmetoder:

A) Den spiller der vinder spillet, får de andres point. De andre spillere får intet. Målet er at akkumulere så mange point som muligt. Vinderen er den som først når 500, eller har flest efter et vist antal spil eller indenfor en bestemt tid.

B) Hver spiller får det antal han sidder med. Den der bliver først færdig får ingenting. Målet er at få så få point som muligt.

Medie Brætspil     SPIL   (Brætspil)
Udgivet 2016
EAN/UPC 0746775333607
Genre Childre
Mål 200 g
Sprog Dansk