Filosofi og kunst -  - Bøger - Aalborg Universitetsforlag - 9788771120615 - 23. maj 2022
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Filosofi og kunst 1. udgave

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Filosofi og kunst 1. udgave

Filosofi og kunst er en antologi, der er tænkt som en inspirationskilde til nogle af de mangfoldige emner, som uddannelsen i anvendt filosofi rummer.

Tankegangen bag anvendt filosofi er, at kritiske filosofiske undersøgelser kan medvirke til, at deltagere i konkrete praksisfelter kan forholde sig reflekteret til de antagelser, der virker ind i praksis som led i, hvordan deltagerne forstår og agerer i praksis, og dermed kan filosofien potentielt være både erkendelsesudvidende og forandringsskabende. Til dette formål kan filosofien hente afgørende inspiration i kunsten, fordi kunsten formår at afdække sider af den menneskelige tilværelse, som ikke umiddelbart lader sig gribe af den diskursive tænkning.

Denne bogs artikler bevæger sig i krydsfeltet mellem filosofi og kunst og søger at opspore de erkendelsesmuligheder, der melder sig i dette rum, erkendelser, som i høj grad drejer sig om de ideer og værdiopfattelser, som vi pejler efter i vores handlen i verden. Foruden at tage sigte på uddannelsen i anvendt filosofi, henvender bogen sig således til alle, der er optaget af centrale livsfilosofiske spørgsmål.
 

Medie Bøger     Paperback Bog   (Bog med blødt omslag og limet ryg)
Udgivet 23. maj 2022
Oprindeligt udgivet 2012
ISBN13 9788771120615
Forlag Aalborg Universitetsforlag
Genre Filosofi
Antal sider 267
Mål 592 g   (Estimeret vægt)
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk