Damer der var for meget - Sara Alfort - Bøger - Gads Forlag - 9788712067771 - 1. september 2022
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Damer der var for meget 1. udgave

Sara Alfort

Pris
DKK 237

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 23. - 24. apr.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Damer der var for meget 1. udgave

Damer der var for meget fortæller historien om en flok skandinaviske kvinder, der var med til at bane vejen for det samfund, vi har i dag. Vi følger dem i perioden fra 1884 til 1919, hvor de ikke bare var i opposition til samfundets gældende moral og rigide konventioner, men også til den organiserede kvindebevægelse, der i begyndelsen både var konservativ og moraliserende. 
Bogens kvinder var ikke organiserede, men de kendte hinanden på kryds og tværs. De var enere, der var før deres tid. De var divaer for fuld udblæsning, der inspirerede, provokerede, skændtes og støttede hinanden. Set som en samlet flok skubbede de til grænserne for, hvad man kan sige og skrive, grænserne for, hvad en kvinde kan og burde, og grænserne for, hvad der er skamfuldt og moralsk forkert. 
Kvinderne kendte tidens forventninger, kendte de roller og den livsbane, som familien og samfundet havde udstukket for dem, og de blæste det hele et stykke. De åd af livet i store glubske lunser, tog toget til Paris, fik børn med mænd, de ikke var gift med, forsørgede sig selv for den litteratur, de skrev, og gjorde nøjagtig, som det passede dem. 
Bogen udgives i samarbejde med Golden Days og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-festivalen 2022, som har historiens markante kvindeskikkelser som tema.
Sara Alfort, født 1976, mag.art. i litteraturhistorie og journalist. Har skrevet for Weekendavisen, Politiken, Jyllands-Posten og Zetland. I 2021 udgav hun det anmelderroste værk Manden der tegnede Danmark. Fortællingen om Ib Antoni.

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgivet 1. september 2022
ISBN13 9788712067771
Forlag Gads Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 456
Mål 162 × 232 × 39 mm   ·   1,01 kg
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Sara Alfort

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Biografier og Erindringer