Nok om mig - Vincent F. Hendricks - Bøger - Politikens Forlag - 9788740082692 - 11. maj 2023
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Nok om mig 1. udgave

Vincent F. Hendricks

Pris
DKK 214
Forventes klar til forsendelse 28. - 29. sep.

Nok om mig 1. udgave

Nok om mig handler om, hvad der sker, hvis vi anskuer livet som et nulsumsspil, hvor vi enten vinder eller taber, og hvor det, som andre opnår, er noget, vi mister.
Kollegaen bliver forfremmet, konkurrenten får et bedre årsresultat, eller kæresten vælger at tilbringe sin fridag med sine egne venner – og straks spørger vi os selv og omverdenen: Hvad med mig? Hvorfor skal jeg ikke også have, når de andre får?
Det væsentlige svar er: ” Det handler ikke om dig!”
I denne bog trækker Vincent F. Hendricks på moralfilosofi, spilteori og adfærdsøkonomi i en skarp og bidende kritik af hvad-med-mig-tankegangen, som han anser for at være en perverteret form for egoisme med gunstige vilkår her i digitaliseringens og forbrugerdemokratiets æra.
Hvad-med-mig-tankegangen viser sin tarvelige karakter, når vi hamstrer toiletpapir i krisetider, lader hundelorte ligge eller anskuer offentlige ydelser som et supermarked. Denne indstilling duer ikke som livets rettesnor.
Men der er en vej ud. Den kræver et nysgerrigt opgør med os selv og en disciplinering til at erkende, at det hele ikke handler om mig! Det handler om os!

Om forfatteren:
Vincent F. Hendricks er Dr.phil., ph.d., professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted. Han er forfatter til en lang række bøger, herunder ’ Vend Verden’ og er desuden en afholdt foredragsholder. Vincent F. Hendricks har vundet en række priser for sin forskning.


Hvad med dig, hvad synes du om mig?

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 11. maj 2023
ISBN13 9788740082692
Forlag Politikens Forlag
Genre Filosofi
Antal sider 216
Mål 122 × 181 × 21 mm   ·   290 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Vincent F. Hendricks

Andre har også købt