100 års dansk keramik - Carsten Bagge Laustsen - Bøger - Turbine - 9788740658590 - 20. juni 2024
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

100 års dansk keramik 1. udgave

Carsten Bagge Laustsen

Pris
DKK 237

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 20. jun.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

100 års dansk keramik 1. udgave

Dansk keramik er populært som aldrig før. I tv konkurrerer keramikere om at lave funktionelle, æstetiske og teknisk komplicerede værker. Udstillinger trækker massevis af besøgende og små værksteder trives overalt.
Nu kommer bogen, der giver en samlet fremstilling af den moderne, danske keramiske tradition. 100 års dansk keramik tegner de store linjer: lige fra modernismens frembrud med Thorvald Bindesbøll og den tidlige kunstkeramik, over 1930’ernes stentøjsrevolution på Den kongelige Porcelænsfabrik, enkeltværkstederne og studiekeramikken fra 50’erne og endelig frem til den nyere og mere eksperimenterende, skulpturelle keramik.
Den kronologiske fremstilling gør det muligt at se både kontinuitet og brud i udviklingen af den danske keramik. Men samtidigt bryder 100 års dansk keramik vanlige afgrænsninger mellem kunsthåndværk og keramisk kunst i sin fortælling.
Carsten Bagge Laustsen indkredser den særlige, danske keramiske traditions udvikling og dokumenterer den ved mere end 100 udvalgte keramikere, værksteder og fabrikker. Fotografen Erik Balles billeder lader de enkelte værker træde skarpt frem.
100 års dansk keramik henvender sig både til dem, der har en interesse for dansk design og til dem, der samler på keramik, hvad enten det er den keramiske kunst, eller den man finder på markeder og i antikvitetsbutikker. Bogens spændvidde er stor, og det, som holder den sammen, er keramikhistoriens mange forgreninger og fremstillingens overordnede insisteren på at vise godt dansk håndværk og design.

Medie Bøger     Hardcover bog   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Udkommer 20. juni 2024
ISBN13 9788740658590
Forlag Turbine
Genre Kunst
Antal sider 256
Mål 600 g   (Estimeret vægt)
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Carsten Bagge Laustsen

Andre har også købt