Serie for grotesker: Rædselsrealisten - Jakob Hansen - Bøger - Escho/Sidste Århundrede - 9788797083611 - 30. november 2018
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Serie for grotesker: Rædselsrealisten 1. udgave

Jakob Hansen

Pris
DKK 162

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 5. - 6. mar.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Serie for grotesker: Rædselsrealisten 1. udgave

Efter udgivelsen af debutromanen En kritisk Tid i 1897 navngav anmelderne Jakob Hansen (1868-1909) ”Rædselsrealisten”. Han er i litteraturhistorien oftest beskrevet som både sensymbolist og – i kraft af sin baggrund – en form for arbejderforfatter. I dette udvalg er målet dog i stedet at sætte fokus på de sære og groteske sider af Hansens forfatterskab. Han var særligt inspireret af Edgar Allan Poe, men modsat de fleste andre af Poes disciple placerede Hansen altid sine fortællinger i en konkret virkelighed. Måske fordi virkeligheden forekom ham rædselsvækkende nok i sig selv. Jakob Hansen blev efter sin tidlige død glemt. Hvis han overhovedet blev husket, var det som ven af Martin Andersen Nexø.

Dette udvalg peger på ham som en særegen forfatter, der skildrer moralsk fordærv med et kynisk blik. Udvalget samler Jakob Hansens debut En kritisk Tid og syv udvalgte noveller, heriblandt den aldrig før udsendte “Tabu”, som efter Hansens død blev fundet blandt hans efterladte papirer.

”på dansk findes [ikke] en mere rå og modbydelig Kadaverstank end den, der driver som en tyk Em over denne Skildring.”
 - Stubbekøbing Avis, 16.9.1897

”Han var og forblev en ener. Han kom for tidligt. Hans kunst er en torso, men det hænder, at det ufuldendte arbejde fortæller mere om livets dybder og besvær, end den mere fuldendte form er i stand til det. Når man én gang har set, hvor lidenskabeligt livet og døden brydes i denne kunst, er det svært at glemme den.”
- Julius Bomholt

”Poes mørke psykologisk betingede rædselsrealisme slår ud flere steder i Jakob Hansens forfatterskab. Men hans dekadente stiltræk modsvares (…) af en vitalistisk livsfilosofi og social indignation.”
- Henrik Wivel, Dansk litteraturs historie, 2006-2009

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 30. november 2018
ISBN13 9788797083611
Forlag Escho/Sidste Århundrede
Genre Skønlitteratur
Antal sider 255
Mål 130 × 180 × 19 mm   ·   312 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Caroline Enghoff Mogensen
Forordsforfatter Anders Jørgen Mogensen & Dennis Gade Kofod

Vis alle

Mere med Jakob Hansen

Andre har også købt