Uma Elmo - Jakob Bro - Musik - ECM - 0602435282275 - 12. februar 2021
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Uma Elmo

Jakob Bro

Pris
DKK 139,95

Begrænset til 1 stk. per kunde

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 20. - 25. dec.
Julegaver kan byttes frem til 31. januar
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Uma Elmo

Med UMA ELMO, Jakob Bros femte ECM-album som leder, præsenterer den danske guitarist en ny trio med den norske trompetist Arve Henriksen og den spanske trommeslager Jorge Rossy.

Trioen har en åbenlys musikalsk synergi, så det er forbavsende, at de ikke har fundet sammen før. Lyttere vil genkende Arve Henriksens hviskende, poetiske lyd fra bl.a. hans ECM-album CARTOGRAPHY, samt hans samarbejde på selskabet med Trio Mediaeval og Tigran Hamasyan. Jorge Rossy er kendt af jazzfans på begge sider af Atlanten, især for sit ti år-plus medlemskab af Brad Mehldaus trendsættende første trio.

Med hensyn til trioens leder skrev Down Beat meget passende i sin anmeldelse af hans tidligere ECM-album, BAY OF RAINBOWS, at "Bros guitar er lysende ... hans musik både hypnotiske og dramatisk". Hans musik handler ikke om flash og bravur; den svæver diskret gennem stille detaljer og skaber lydmalerier med dybde, varme og skønhed. Han har for længst bevist, at han skaber magisk musik. Også i dette tilfælde med en ny inspirerende kombination: Bro med sin guitars gennemsigtige "akvarel-lyd", Arve Henriksens poesi og Jorge Rossys innovativt farvende trommespil.

UMA ELMO bekræfter udsagnet om, at der ikke eksisterer nogen form for travlhed i Jakob Bros musik, men altid en stor dybde. Blandt albummets højdepunkter er åbningsnummeret 'Reconstructing a Dream', et mørkt og drømmende lyrisk tonestykke. 'To Stanko' er Bros lavmælte hyldest til den afdøde, store polske trompetist Tomasz Stanko, i hvis gruppe han spillede i en periode, hvor han også medvirkede på Stankoss ECM-album DARK EYES. En anden hyldest til en afdød ældre er 'Music for Black Pigeons', som fik sin stemningsfulde titel af saxofonisten Lee Konitz, der tidligere ved flere lejligheder samarbejdede med Bro.

Indspilningen af dette eminente album er foregået i det schweiziske radiostudio i Lugano, med ECMs karismatiske grundlægger Manfred Eicher som producer.

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Udgivet 12. februar 2021
EAN/UPC 0602435282275
Udgiver ECM
Genre Jazz     Jazz / Blues
Mål 108 g
Antal tracks 9

Vis alle

Mere med Jakob Bro

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Jazz på CD

Vis alle

Flere tilbud: Jakob Bro - Uma Elmo

Se alt med Jakob Bro ( f.eks. CD , LP , DVD og LP/CD/DVD )