Earthenya - Caecilie Norby - Musik - Loud Lady Music - 5706876684959 - 7. oktober 2022
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Earthenya Signed edition

Caecilie Norby

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Earthenya Signed edition

Signeret udgave


Earthenya er Cæcilie Norbys 14. soloudgivelse, og den første i 17 år, hvor al musikken og teksterne udelukkende er skrevet af hende selv. Hendes formidable evner som historiefortæller udfolder sig på ny, hvor emner, de fleste vil kunne nikke genkendende til, bliver formidlet med indsigt, erfaring og empati. Som en "one off" udgiver Cæcilie albummet på sit eget nyetablerede label LOUD LADY MUSIC, da hun med netop denne udgivelse gerne ville udforske de mere poppede og soul-fulde sider af sig selv.

På albummet Earthenya fører Cæcilie os igennem 11 stærke stemninger, hvor hun har sat musik og poesi til scener fra sit liv. En slags selvbiografisk fiktion. Det er små "film" i ord og toner. Ét billede er fra hendes tidlige barndom i halvfjerserne om den forsvundne ven med de mystiske forpinte øjne. Ét fra et livslangt venindeforhold, hvor forklaringer er overflødige. Og et andet er nærbilleder af et vibrerende gensyn med umulig kærlighed, der aldrig ruster. Og endnu ét om at slippe et forpint forhold og i accept af det, nyde den sidste destruktive tur ned sammen. Earthenya (albummets titel nummer) er en ode til jorden/moder natur, og en erkendelse af at selvom det skulle være indlysende, at jorden betyder alverden for os, formår vi ikke at stoppe os selv i at ødelægge den, ikke ulig hvordan vi kan glemme at påskønne og give næring til vore allernærmeste relationer, mens tid er.

Det gennemgående tema synes at cirkle om høsten af egne dyrekøbte erfaringer. Der hvor man begynder at handle konsekvent, i stedet for at gå endnu en smertefuld runde i manegen. Dér hvor man får sagt, hvad man tænker og accepterer tingenes uigenkaldelige tilstand - og handler på det - egentlig for at rydde banen og bruge tiden på at leve livet. No more b.....

Om tilblivelsen af Earthenya udtaler Cæcilie Norby:

"Da jeg deltog i programmet Toppen af Poppen (2019) opstod der øjeblikkelig en stærk kemi med musikerne i bandet. Jeg sammensatte efterfølgende et drømmeband med pianisten og guitaristen der fra og med stærke kræfter på bas og trommer. Vi var på flere måneders turné og havde en fest, hvilket gav mig lyst til at indspille min egen musik med dette hold musikere. De gav mig virkelig blod på tanden til at lave musik med afsæt i det mere poppede og soul'ede univers. I studiet oplevede vi alle et musikalsk frirum. Musikken kom først, og deri åbenbarede der sig nogle historier, som jeg havde på hjertet. Teksterne er personlige skildringer - Historier og indblik i egne oplevelser, eller nogen tæt på mig. Der er sange om kærlighed (også den man ikke kan redde), om venskab, om tab, og om hvor vigtigt det er at slå bremserne i, når ting er kørt af sporet."

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Antal discs 1
Udgivet 7. oktober 2022
EAN/UPC 5706876684959
Udgiver Loud Lady Music
Genre Jazz
Mål 124 g   (Estimeret vægt)

Vis alle

Mere med Caecilie Norby

Andre har også købt

Se alt med Caecilie Norby ( f.eks. CD og LP )