Valdemar den Store - Lars Kjær - Bøger - Gads Forlag - 9788712068587 - 14. oktober 2022
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Valdemar den Store 1. udgave

Lars Kjær

Pris
DKK 275

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 29. - 30. maj.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Valdemar den Store 1. udgave

I 1157 var det endelig slut med mange års borgerkrig. Sven, Knud og Valdemar var klar til at dele riget, og det skulle et gilde i Roskilde bekræfte. Men Sven havde andre planer, og festen udviklede sig til Blodgildet i Roskilde. Det blev et vendepunkt. Ikke kun for Valdemar den Store, der sejrede og blev enekonge, men også i Danmarks historie. 
Under Valdemar blev magten samlet hos kongen og hans nærmeste, mens de lokale stormænd og bønder på tingene mistede kontrollen med valget af konge. Danmark gik fra at være et valgkongedømme til at være et arvekongedømme. Det blev beseglet ved intet mindre end et statskup, da biskop Absalon i 1165 opfordrede til, at Valdemar skulle gøre sin 3-årige søn, Knud, til medkonge. 
Valdemar den Store. Borgerkrigens barn er den første samlede fremstilling af Valdemar den Stores liv. Bogen fortæller om Valdemars fascination af den danske fortid, og hvordan han brugte historien til at nå sine mål. Hans ambitioner på egne og slægtens vegne skaffede ham både venner og fjender. Selv hævdede Valdemar at være udvalgt af Gud, mens hans fjender så ham som Antikrist, der fordærvede det danske rige. 
Danmark blev større under Valdemar og hans sønner. Samtidig var han inspireret af udviklingen i Tyskland og England, ligesom han var præget af sine tidlige leveår i Ukraine og brugte sin mors fortællinger og egne erfaringer i krige og magtkampe. 
Lars Kjær (f. 1983) er lektor i middelalderhistorie ved Northeastern University, London. Han har tidligere udgivet The Medieval Gift and the Classical Tradition: Ideals and the Performance of Generosity in Medieval England, 1100-1300 (2019), mens han på dansk har bidraget til Porten til verden. London (2021) og Cæsar. Manden og myten (2020).


Borgerkrigens barn

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgivet 14. oktober 2022
ISBN13 9788712068587
Forlag Gads Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 296
Mål 228 × 252 × 28 mm   ·   1,33 kg
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Lars Kjær

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Biografier og Erindringer