Kærlighedens ansvar - Ulrik Nissen - Bøger - Eksistensen Akademisk - 9788741005898 - 10. februar 2022
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Kærlighedens ansvar 1. udgave

Ulrik Nissen

Pris
DKK 229

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 18. - 19. jun.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Kærlighedens ansvar 1. udgave

Bogen giver en indføring i kristen etik som kærlighedens ansvar i lyset af Bibelen, traditionen, fornuften og erfaringen som dens kilder. Herved udfolder den en forståelse af kristen etik mellem radikalitet og kompromis. Samtidig reflekterer den over aktuelle etiske områder med særligt henblik på medicinsk etik, økonomi, migration og naturetik.
Det er centralt for bogen, at den kristne tro og det kristne liv ikke kan skilles fra hinanden. Troen udtrykker sig i gerninger. Det er denne uløselige sammenhæng, som den kristne etik reflekterer over og stiller spørgsmålet, hvad vi kan sige om det liv, som følger af den kristne tro?
En af grundtankerne i bogen er, at det kristne menneske er kaldet til at bære vidnesbyrd og at det ikke mindst er den kristne etiks opgave at gennemtænke, hvordan dette vidnesbyrd kan komme til udtryk i handlingslivet. Den kristne etik er ikke en entydig størrelse, men udtryk for, at der følger etiske implikationer af kristendommen og en bestræbelse på at gennemtænke disse i forhold til både grundlag og områder. Dermed er også betonet, at kristen etik er teologi. Det er både en refleksion over det kristne livs grundlag og selv en del af det kristne liv som en praksis, der også udtrykker sig i en kritisk selvbesindelse.


Grundlag og områder for kristen etik

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 10. februar 2022
ISBN13 9788741005898
Forlag Eksistensen Akademisk
Genre Fagbøger     Religion
Antal sider 256
Mål 158 × 230 × 18 mm   ·   396 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Ulrik Nissen

Andre har også købt