Romerrigets Historie - Erik Christiansen - Bøger - Aarhus Universitetsforlag - 9788779342958 - 2. oktober 2007
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Romerrigets Historie 4. udgave

Erik Christiansen

Pris
DKK 272

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 27. - 28. feb.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Romerrigets Historie 4. udgave

Rom består, så længe Colosseum står. Sådan lyder et velkendt romersk ordsprog. Og Colloseums mægtige mure rejser sig fortsat midt i den by, der gennem århundreder var centrum i et af verdenshistoriens mægtigste riger.

Romerrigets historie skildrer et mere end 1000 år langt, dramatisk forløb, der tager sin begyndelse med Romulus´ grundlæggelse af Rom - ifølge traditionen 21. april 753 f.v.t. Senere voksede byens magt og ambitioner, hvilket førte til erobring af først Italien, og derefter hele Middelhavsområdet.

Romerriget var sin tids supermagt, men med tiden blev det enorme rige delt i en vestlig og en østlig del. Nedgangstiden var begyndt. I Romerrigets historie forlader vi romerne i 610 e.v.t., hvor kejser Heraklios besteg tronen i Konstantinopel (nutidens Istanbul). Det officielle sprog var nu blevet græsk, og Det Østromerske Rige havde for alvor lagt afstand til sit vestlige ophav, som mistede sin position.

Romerrigets historie viser sammenhængen mellem de politiske begivenheder og de sociale og økonomiske forhold. Erik Christiansen har lagt vægt på at vise, både hvordan romerne selv opfattede deres samtid og fortid, og hvordan eftertiden har søgt at tolke begivenhederne. Store romerske personligheder som Cicero, Cæsar og Spartacus har længe været godt stof i film og romaner - her sættes de ind i deres rette sammenhæng.

Bogen er ikke alene en tilgængelig introduktion til alle, der interesserer sig for den romerske fortid og for Romerrigets kolossale indflydelse på europæisk kultur og identitet, men også en grundig håndbog, med arbejdsredskaber som omfattende ordliste og oversigter over forskning og bevarede kilder.


Fra by til verdensrige og fra verdensrige til by

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Specielt cover Indbundet
Udgivet 2. oktober 2007
ISBN13 9788779342958
Forlag Aarhus Universitetsforlag
Genre Fagbøger     Historie & Mytologi
Antal sider 268
Mål 162 × 245 × 24 mm   ·   727 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Erik Christiansen

Andre har også købt