Budapest Concert - Keith Jarrett - Musik - SUN - 0602507301941 - 30. oktober 2020

Budapest Concert

Keith Jarrett

Pris
kr. 219,95
Forventes klar til forsendelse 3. - 7. feb.

Vores kunder siger:


Findes også som:

Budapest Concert

Der er forlydener om at Keith Jarrett er alvorligt mærket efter to slagtilfælde i 2018 og sandsynligvis ikke kommer til at spille igen. Men heldigvis er geniets sidst udgivne liveindspilning, Budapest Concert, en regulær åbenbaring. Der er tale om den anden hele koncert, der er blevet udgivet fra Keith Jarretts europæiske turné i 2016, indspillet to uger før den meget roste München 2016.

Jarrett, hvis familierødder rækker tilbage til Ungarn, oplevede koncerten i Béla Bartók National Concert Hall i Budapest som noget nær en hjemkomst - også med hensyn til hans livslange kærlighed til Bartók, som han fortalte publikum.

Konteksten inspirerede naturligvis til kreativ improvisation. Hvor Jarretts tidlige solokoncerter formede sig som en stor sammenhængende bue af musik, har hans seneste koncerter en suite-lignende struktur, bestående af uafhængige 'associationer'. Keith Jarrett har fortalt, at han oplevede Budapest-koncerten som sin nuværende "guld standard" og som det referenceværk, andre solooptagelser bør måles efter. Måske hans mest magentiske publikumsappel kommer fra hans afslappede holdning til genrer; han er storforbruger af alle former for musik, fra det lyse til det alvorlige... Man føler, at han bare snuser luften, fanger øjeblikket, knækker fingre, lukker øjnene - og så er vi der: de helt rigtige toner, de helt rigtige melodier.

Det er utroligt, at efter alle disse år og efter at have nydt så mange liveoptagelser, så kan man lytte til en ny udgivelse og stadig overrumples af forbløffelse. Budapest Concert er lige så inspirerende som de fleste af hans solokoncerter, så frisk og spontan. Der strømmer en energi og livskraft fra musikken selv. Til tider intenst smukt og til tider vildt dramatisk.

En mesterlig liveoplevelse fra en af de mest afgørende skikkelser i jazzmusikken, en pianist i en liga for sig.

Medie Musik     CD   (Compact Disc) × 2
Udgivet 30. oktober 2020
EAN/UPC 0602507301941
Udgiver SUN ECMB003285102.2
Genre Jazz     Jazz / Blues
Mål 85 g

Vis alle

Mere med Keith Jarrett

Hvis du kan lide Keith Jarrett, så måske...

Vis alle

Flere tilbud: Jazz på CD

Vis alle

Flere tilbud: Keith Jarrett - Sun Bear Concerts (Vinyl Box Set) & Budapest Concert

Vis alle

Flere tilbud: Keith Jarrett - Budapest Concert