Celeste - Fallulah - Musik - La Boom Records - 9950099666575 - 2. maj 2023
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Celeste

Fallulah

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Findes også som:

Celeste

Pophimlen åbner sig i et formbrydende album fra Fallulah

Med albummet Celeste smider Fallulah snærende kreative bånd i en popekvilibrisme, der er ligeså overraskende, som den er gennemført. Med fuld kontrol over processen fra sangskrivning til produktion og udgivelse, demonstrerer hendes nye sange, at hun både tør gå i kamp og omfavne sin sårbarhed.

Celeste er et frit, nytænkende popværk, der syr genrer sammen i uventede kollektioner - fra storslåede 70'er musical-klingende kor, jazzede trompetsoloer, kraftfulde beats og legesyge vokaler. Hver sang overrasker med sit eget udtryk i den verden albummet skaber.

"Af grunde jeg ikke selv forstår har jeg altid følt mig meget skamfuld over at være menneskelig. Musikken har altid været mit fristed. Jo mere tid jeg kan bruge i musikken, jo bedre har jeg det. Her må jeg gerne være forsmået, vred, angst, omsorgsfuld, sjov, klodset, sårbar og alt hvad jeg ellers er. Derfor er det heller aldrig ét gennemgående tema på min plader. Det er summen af os, der udgør det hele menneske.

Celeste er en invitation - her kan vi være sammen på et svedigt dansegulv i New York kl 3 om natten, på en technicolor jazzklub i fremtiden, i et svævende himmelrum med faldne engle og tindrende stjerner, i refleksionernes stille efterklang." - Fallulah

Celeste - titelnummeret - åbner albummet, som en himmelhvælving, der åbenbarer den kreative port til Fallulahs nye sange. I sine godt 3 minutter tager den os med fra en filmisk popstemning til barokt musicalinspireret break for at slutte i en rå guitarinsisteren.

Uforudsigeligheden er et stilsikkert skelet på albummet. Fallulahs dansebaggrund, balkanrødder og pophjerte sender hende ud i kompositioner og arrangementer, der ikke kunne komme andre steder fra. Tits of Steel følger Celeste og slår ud med armene i et popanthem - som en Dolly’sk "9 to 5" anno 2023 – med kæmpe kor og varm rytme. Så tager Ikaros over, skruer tempoet op og fortæller historien om de udstødte, der finder styrke hos hinanden. Singlen My Love, som roterer på P3 med sin hyldest til selvkærlighed, bliver fulgt af den guitarbårne ballade You Know What You Did. En brutal og hudløs ærlig bearbejdning af tillidsbrud i en kynisk branche. Treading Water og Never Give It Back er på hver deres måde et ubamhjertigt farvel til dem, der ikke giver dig noget positivt. Treading Water i et shufflet pop-rocket trip, Never Give It Back i et hiphop-inspireret lydbillede, der også lige finder plads til en trompet i outro’en.

Sangene flytter sig og fletter sig sammen i en klar rød tråd: Empowerment. I den stærkt omkvædsbårne mere metallisk klingende Time Machine, hvor ingen Elon kaster redningskransen, er styrken i den mentale rejse. Førstesinglen Autumn Leaves bringer varmen tilbage i sin sfæriske lyd af kærlighed, der ikke vil dø. After Party lukker albummet. En højstemt ballade om følelsen af at være malplaceret. Fra Tits of Steel's "I put on my armor" til You Know What You Did's "stripped of my honour" er det et eklektisk værk, som understreger Fallulahs styrke. Som kvinde og som kunstner. Fallulah funkler og leverer med Celeste en pophimmelsk pragtpræstation - direkte fra hjertet:

"Processen med at skrive og producere albummet alene har været den største glæde for mig og helt afgørende for at kunne lukke jer så langt ind i mit inderste. Der har ikke været et filter mellem mit hjerte og jeres ører - intet lost in translation."


CD'en indeholder to bonus tracks som er to remixes af hhv Greta og Lydmor

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Antal discs 1
Udgivet 2. maj 2023
Udgiver La Boom Records
Genre Pop
Mål 150 g   (Estimeret vægt)

Vis alle

Mere med Fallulah

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Fallulah | Celeste

Se alt med Fallulah ( f.eks. CD og LP )