Et liv med LEGO - Jens Andersen - Bøger - Politikens Forlag - 9788740062779 - 16. september 2021
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Et liv med LEGO 1. udgave

Jens Andersen

Pris
DKK 335

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 19. - 20. jun.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Et liv med LEGO 1. udgave

Nyt biografisk værk om en unik dansk slægts-, erhvervs- og kulturhistorie.

For første gang nogensinde udkommer en bog om LEGO Koncernens og slægten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 år, som familien selv medvirker i.

Et liv med LEGO er skrevet af Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en eventyrlig fortælling om verdens største legetøjsproducent. Den begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slår sig ned som snedker i Billund på den jyske hede, og følger slægten og virksomheden i et til tider dramatisk forløb frem til i dag, hvor LEGO brandet er et af de mest elskede på kloden.

Jens Andersens bog er samtidig en kulturhistorie om skiftende generationers syn på børn og barndom og forskellige epokers opfattelse af legens betydning.

Værket er gennemillustreret og bygger på halvandet års studier i LEGO Koncernens historiske samling og arkiv i Billund. Som fortælling er den også blevet til på grundlag af månedlige møder og samtaler gennem halvandet år med Kjeld Kirk Kristiansen, der gennem hele bogen uddyber og kommenterer sit eget og sin slægts liv med LEGO.

Kjeld Kirk Kristiansen: ”For snart et par år siden havde jeg besøg af Jens Andersen, der havde en idé om at skrive en bog om det legende menneske i lyset af LEGO historien og med mig som en slags medfortæller. Den var jeg med på, og det er nu blevet til denne slægtsbog – ’Et liv med LEGO’. Jens har gransket i gamle arkiver, fundet historier og citater fra de tre generationer, og jeg har nydt de mange hyggelige timer vi har tilbragt sammen. Jens skriver på en helt særlig medrivende og levende måde, og jeg håber, at mange vil få en rigtig god læseoplevelse.”

Jens Andersen: ”Jeg er født i 1955, samme år Kjelds far lancerede sin geniale idé om et system af legetøj, der var grænseløst, både som legemateriale og som forretningsidé. LEGO er for mig et eventyr om to så væsensforskellige størrelser som ’erhvervsliv’ og ’legekultur’, det handler om en dansk ejerfamilie i fire generationer med passion for og ambition om at gøre noget særligt for børn i hele verden gennem leg. Det eventyr har jeg gerne villet fortælle med familiens egen stemme.”

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgivet 16. september 2021
ISBN13 9788740062779
Forlag Politikens Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 456
Mål 182 × 248 × 40 mm   ·   1,10 kg
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Jens Andersen

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Bøger - Julens bestsellere