Sølvstjernerne med Dan Turéll - Sølvstjernerne med Dan Turéll - Musik - Turn It Over Records - 9950000615852 - 24. maj 2024
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Sølvstjernerne med Dan Turéll Remastered Deluxe Sølv/Grå Vinyl edition

Sølvstjernerne med Dan Turéll

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Sølvstjernerne med Dan Turéll Remastered Deluxe Sølv/Grå Vinyl edition

Side 1 & 2 er Originalalbummet fra 1978 (re-mastered)

Side 3 & 4 er studio sessions og alternative versioner, som aldrig har været udgivet før.

Indspillet i Karma Music Studios 1978.

Optagelserne er fra de originale masterbånd og stammer

fra de sessions der både udgjorde grundlaget for ”Sølvstjernerne Med Dan Turéll”.

Der skete noget magisk da Dan Turèll (ord og mikrofon), Flemming Quist Møller (trommer og percussion), Jan Kaspersen (tangenter) og Tømrer-Claus (guitar, cello mv.) gik i Karma Studiet, Tømrer-Claus eget studie, i Landskronagade på Østerbro i sommeren 1978.

Dels havde Onkel Danny valgt et bredt og varieret udsnit af hans allerede på det tidspunkt mange tekster og dels var der højt til loftet, og de musikalske og flippede ideer var mange og mange-artede, hvilket gav perfekte vilkår for at skabe noget der ikke var hørt mage til før, og vel næppe hellere siden i Danmark.

Stuk Records var selskabet der havde påtaget sig at udsende lp’en med Dan Turèll & Sølvstjernerne, Multi Mixed Media Monstret Sølvstjernerne med Dan Turèll, der udkom i november 1978.

Sølvstjernerne var allerede opstået i 1976 og havde været på turne rundt i Danmark i 1977, og turnerede on/off efter pladeudgivelsen. Det var dog ikke en fast gruppe i den forstand at der blev øvet og tilrettelagt nye projekter kontinuerligt, selvom Dan Turèll flere gange i de følgende år udtrykte ønske om at komme på landevejen og i studiet med holdet igen. Det lykkedes dog aldrig at nå til enighed, og realisere de ellers mange idéer der flød fra digteren.

Dan sendte senere de gamle venner og tiden med Sølvstjernerne et kærligt minde i en række historier i DSB’s blad Ud & Se, der senere, sammen med et par yderligere anekdoter og historier, udgjorde hoveddelen af bogen Undervejs med Copenhagen All Stars (Borgen 1991). Ved receptionen for denne bog på Cafe Dan Turèll, optrådte et til lejligheden gendannet Sølvstjernerne sammen for sidste gang. Som bekendt mistede vi desværre kort tid senere, i oktober 1993, digteren alt for tidligt.

Når pladen nu genudsendes i en deluxe-version, er det det egentlige mix der faktisk først udkom officielt langt senere, da pladen blev relanceret på cd i 90’erne. Selskabet havde i 1978 modtaget et bånd med forslag fra Tømrer-Claus, som også fungerede som producer på pladen, der havde forventet lidt feedback og ønsker, men ikke hørte mere fra Stuk før han modtog en kasse med færdige plader.


Nye fans kan begynde her og gamle fans kan få lidt nyt til samlingen.

Medie Musik     VINYL     LP   (Vinyl)
Antal plader 2
Udgivet 24. maj 2024
Udgiver Turn It Over Records
Genre Jazz
Mål 600 g   (Estimeret vægt)

Andre har også købt