Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty - Tom Buk-Swienty - Bøger - Politikens Forlag - 9788740061505 - 26. oktober 2021

Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty 1. udgave

Tom Buk-Swienty

Pris
kr. 199,20
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty 1. udgave

I dette enestående nye erindringsværk fortæller Dronning Margrethe om sine formative år.

Hvem var den unge kvinde, som i sørgedragt en frysende kold dag i januar 1972 trådte ud på balkonen på Christiansborg Slot for at blive udråbt til Danmarks næste regent? Det spørgsmål har været omdrejningspunkt for 14 bevægende samtaler mellem Hendes Majestæt Dronning Margrethe og forfatteren Tom Buk-Swienty. Værket udgives i anledning af Dronningens 50-års regeringsjubilæum, men det er ikke regentperioden, der er værkets ærinde. Bogen handler om tiden, før Dronningen blev dronning.

Det er historien om at være barn af Besættelsen, om at vokse op i en familie, der kan føre anerne tilbage til Gorm den Gamle og samtidig er forbundet med Europas store kongehuse. En verden af barnepiger, kammerherrer, adjudanter, kabinetssekretærer, hofchefer og med tre slotte, et jagthus, Kongeskibet Danmark, en pigeskole i København og en kostskole i England som ramme om opvæksten.

Undervejs viser et sansende og videbegærligt ungt menneske, der går til livet med et åbent og nysgerrigt sind, som studerer på universiteter i København, Aarhus, London og Paris, og som forelsker sig i arkæologien og tager på udgravninger under eksotiske himmelstrøg. Før sin 25-års fødselsdag har den kommende dronning været på dannelsesrejser verden rundt og dele af rejsebrevene offentliggøres her for første gang. I bogen udfoldes også historien om den store kærlighed, der begynder, da Prinsessen møder den franske diplomat grev Henri de Monpezat i London.

Under samtalerne har Tom Buk-Swienty leveret hundredvis af spørgsmål, som Dronningen har besvaret med blik for selv de mindste detaljer, altid boblende fortælleglæde, humor, selvironi, men også stor alvor, en gang imellem med tårer i øjnene og til tider med forbavsende bramfrihed.


Erindringer 1940-1972


Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgivet 26. oktober 2021
ISBN13 9788740061505
Forlag Politikens Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 456
Mål 181 × 254 × 50 mm   ·   1.278 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Tom Buk-Swienty

Hvis du kan lide Tom Buk-Swienty, så måske...

Vis alle

Flere tilbud: Nye bøger og kommende bogudgivelser

Vis alle

Flere tilbud: NYE BOGUDGIVELSER

Vis alle

Flere tilbud: Populære biografier & erindringer

Vis alle

Flere tilbud: Biografier og Erindringer

Vis alle

Flere tilbud: Populære bøger - bestsellere

Vis alle

Flere tilbud: Bedst sælgende danske bøger

Vis alle

Flere tilbud: Bøger - Julens bestsellere

Vis alle

Flere tilbud: Bedst Sælgende Bøger