Beretning fra det 20. århundrede bind 6: Tin roof blues - Bjarne Gertz - Bøger - Forlaget mellemgaard - 9788772370941 - 22. januar 2021

Beretning fra det 20. århundrede bind 6: Tin roof blues 1. udgave

Bjarne Gertz

Pris
kr. 220
Forventes klar til forsendelse 2. - 3. feb.

Vores kunder siger:


Beretning fra det 20. århundrede bind 6: Tin roof blues 1. udgave

I bind 6 af Beretning fra det 20. århundrede deltager ” Sundby All Stars” i en jazzband-konkurrence og får deres første engagement. Kristians klasse får en ny elev, Thyge, der mere er til piger end til drenge. Vilhelm vender hjem fra Island med en enlig mor, Frederik fra Norge for at blive bryggeriarbejder, mens Lisbeth og Tage flytter ind i stor herskabslejlighed i Hellerup. Flemming bliver kæreste med Bibbi, der sætter venskabet med Kristian på en prøve. Kristian sidder ind med bandet ved skolens juleafslutning. Til Kristians nytårsparty får Henriks søster, Lenes, indtagelse af snaps et uventet efterspil. Familien Hvidby presser Kristian til at blive kæreste med deres amerikanske udvekslingsstudent. Til Dortes klassefest laver Dorte, Ditte, Frans og Flemming en firkant, mens Kristian må nøjes med to fingre fra voksne Vera. Kristian består eksamen med glans og vender, efter et sidste frugtesløst studentergilde og et pligtskyldigt afskedskæleri med Gloria, gymnasietiden ryggen.
Uddrag af bogen  Det er en stor tilfredsstillelse at være vært. Hans hjerte svulmer ved at se alle de mennesker, forsamlet på hans bud. Det er virkelig en glæde af de sjældne. Og heller ikke uden en vis højtidelighed. Ingen af dem er særligt selskabsvante, og da slet ikke blaserte. Det er tydeligt at alle nyder at være sammen uden voksne, som voksne. Nu skal de sidde og te sig som deres forældre, men med den forskel at det ikke er familie de er sammen med. Det er frivilligt det her, ren glæde, ingen sur pligt. Nytårsaften er også noget særligt. Ud over det sjov man har lige nu, er der hele tiden forventningen om det der skal ske senere, som en ekstra spore. Det er næsten umuligt ikke at være lystig sådan en aften.            
Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 22. januar 2021
ISBN13 9788772370941
Forlag Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Antal sider 610
Mål 152 × 221 × 33 mm   ·   809 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Omslagskunstner Sabine Puk Sørensen

Vis alle

Mere med Bjarne Gertz

Hvis du kan lide Bjarne Gertz, så måske...