Ratking - Brimheim - Musik - Tambourhinoceros - 7332181120462 - 22. marts 2024
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Ratking Signed edition

Brimheim

Pris
DKK 179,95

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 22. mar.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Ratking Signed edition

SIGNERET UDGAVE

Brimheim er et af de seneste års mest toneangivende navne på den danske musikscene. På sit kontrastfulde andet album, RATKING, som lander 22. marts 2024, kaster hun med koldblodig præcision lys over sine menneskelige svagheder. Resultatet er en kompromisløs udforskning af begær, selvbedrag og afhængighed.

Med albummet RATKING finder vi dansk-færøske Brimheim på et nyt evolutionstrin. Den anmelderroste debuts skrøbelighed er afløst af større muskler og mere selvsikre armbevægelser. De storladne melodier, i håndspillede arrangementer i alle følelsesregistrets farver, viser os en kompleksitet, kun få kunstnere mestrer. Stedvis bider en elektronisk detalje fra sig, og synthesizeren kaster guitaren over bord. Det er sofistikeret, vedkommende og djævelsk fængende. I nogle numre lyder Brimheims stemme som de mindst læste sider i en dagbog, i andre som om en tv-helt fra 1970'erne, der lige er fløjet over vores hoveder i sin Cessna. Det er særligt Brimheims uafrystelige vokal, der både i det stille og det hidsige griber os og fører os ned i sjælens mørke afkroge. Hendes naturkraft af en stemme bevæger sig ubesværet fra det grandiose til det intime, fra det uudgrundelige til det vi ikke kan lade være med at synge med på — altid med melankolien i baghånden.

På albummets 12 sange venter en ny nuance af intensitet altid rundt om næste hjørne. Sarte ballader står skulder ved skulder med brændende rock-raseri, og desperate strygere forstummer for at give plads til dansabel avant-pop. Brimheim formår som aldrig før at balancere tilgængelighed med dybde.

Albummets titel, RATKING, refererer til naturfænomenet af samme navn, hvor en flok rotter af uforklarlige årsager får viklet deres haler sammen og lever resten af deres dage sådan.

“Jeg har skrevet det her album om efterdønningerne af min turbulente ungdom som var præget af store sjælelige kvaler. Som konsekvens har jeg tørstet efter anerkendelse hele mit liv. RATKING er min måde at sætte spotlys på min tilbøjelighed til at lægge mit selvværd over i andre menneskers hænder og hvordan jeg har skjult, benægtet og siden frigjort mig fra de impulser,” forklarer Helena.

RATKING er, ligesom debuten, produceret og skrevet i samarbejde med Søren Buhl Lassen (Guldimund, Blaue Blume, Lucky Lo, Swan Lee) med kompositionsbidrag fra Buster Jensen (Blaue Blume, Guldimund).

Medie Musik     VINYL     LP   (Vinyl)
Antal plader 1
Udkommer 22. marts 2024
EAN/UPC 7332181120462
Udgiver Tambourhinoceros
Genre Indie
Mål 225 g

Vis alle

Mere med Brimheim

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Vinyl - Nye LP'er og kommende vinyludgivelser

Vis alle

Flere tilbud: Signerede titler

Vis alle

Flere tilbud: Bedstsælgende vinyl

Vis alle

Flere tilbud: Mest populære - Vinyl & LP'er

Se alt med Brimheim ( f.eks. LP )