Familien Brinch: Det er de danske som flygter - Lise Ringhof & Erik Valeur - Bøger - Gutkind - 9788743403388 - 24. maj 2022
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Familien Brinch: Det er de danske som flygter 2. udgave

Lise Ringhof & Erik Valeur

Pris
DKK 125

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 24. - 25. jun.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Findes også som:

Familien Brinch: Det er de danske som flygter 2. udgave

"Det er de danske som flygter" er første selvstændige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og Danmark – fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.
Fanø-drengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han syv år gammel mister sin lillebror ved en drukneulykke, som han kunne have forhindret. Kort efter ulykken møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de udvikler et hemmeligt venskab. Erling forlader både Hubert og sit barndomshjem, da han står til søs med den brutale fribytter Sivert, som bliver hans nye beskytter. Rejsen ender i København, hvor han læser til læge og forsøger at frigøre sig fra det lukkede fisker-samfund, han er rejst fra. Han tilbringer aftnerne på værtshuset Flynderen, hvis stamgæster er et broget sammenrend af bohemer og originaler, som diskuterer tidens store emner – ikke mindst danskernes lilleputsind – alt imens Første Verdenskrig raser udenfor.
I storbyen forelsker han sig i den oprørske Kate, men flygter fra hende og ender i Vejle, hvor han bliver gift med en af bygens rigeste piger. I fjordbyen opbygger han inden besættelsen i 1940 en blomstrende lægepraksis og forsøger at glemme alt det, der var: sin lillebrors død, sin familie, den fattige Hubert, sin store kærlighed Kate – og Sivert, der er blevet hans dødsfjende. 
Om forfatterne:
Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur. 
Erik Valeur er tidligere journalist på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicist-klubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 med "Det syvende barn", der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Medie Bøger     Paperback Bog   (Bog med blødt omslag og limet ryg)
Udgivet 24. maj 2022
Oprindeligt udgivet 2020
ISBN13 9788743403388
Forlag Gutkind
Genre Skønlitteratur
Antal sider 524
Mål 153 × 225 × 33 mm   ·   567 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Lise Ringhof & Erik Valeur

Andre har også købt