Kapow Goodbye (tak & undskyld) - efter Leonora Christina Skov - Kristina Holgersen - Musik - SUN - 0663993910116 - 20. august 2021
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Kapow Goodbye (tak & undskyld) - efter Leonora Christina Skov

Kristina Holgersen

Pris
DKK 189,95
Forventes klar til forsendelse 9. - 13. jun.

Kapow Goodbye (tak & undskyld) - efter Leonora Christina Skov

Den prisvindende komponist og sangerinde Kristina Holgersen udgiver nyt album - født og skabt i et unikt samarbejde med succesforfatter Leonora Christina Skov.

Kristina Holgersen har skabt sangteksterne til sit nye album Kapow Goodbye (tak & undskyld) af ord og sætninger fra Leonoras erindringsbøger Den, der lever stille (2018) og Hvis vi ikke taler om det (22. april 2021). I Kristinas klip og popkompositioner er det blevet et lyrisk og musikalsk værk drevet frem i spændingsfeltet mellem det kraftfulde og det sårbare - alt sammen med udgangspunkt i det kvindelige erfaringsunivers.

Kapow Goodbye (tak & undskyld) er indspillet i en række af late night sessions. Alt er optaget analogt og lytteren inviteres ind i det nu, hvor musikken er skabt. Det kunstpoppede univers er, med det afsæt, organisk og upoleret i sit udtryk. Arrangementerne er improviseret frem i studiet i tæt samarbejde med Line Felding (Cody), som også er med live, samt Kasper Kaae (Cody), Mikkel Reumert (Love Shop) og Mads Brinch Nielsen (Bisse, Folkeklubben) og færdiggjort med mindst muligt efterarbejde. Med den tilgang er der givet plads til teksturen; en mikrofon midt i rummet optager klaverpedalen, der knirker, man kan høre celloens store klangkasse. Albummet er skabt med kærlighed til det håndspillede og som en tilsvarende gestus er Leonoras håndskrift indsat i den fysiske udgave af teksterne på vinyl- og cd-coveret.

"Leonora og jeg er meget forskellige, Leonora er til glimmersko og farvestrålende 50'er kjoler. Jeg befinder mig godt i et studie i sepiatonet skær. Leonora skriver kraftfuldt og på samme tid sårbart og reflekteret. Det holder jeg virkelig meget af. Med Leonora får vreden en stemme, som angår os alle. Bagefter kommer tvivlen - undskyld og tak. Det kan jeg, og mange andre kvinder, tror jeg, virkelig relatere til - spændet mellem at ville noget i den her verden og samtidig hele tiden sætte spørgsmålstegn ved sig selv. Frygten for at blive afsløret som middelmådig og samtidig kæmpe videre." (- Kristina)

Som man kan høre på første singlen "Hvis vi ikke taler om det" har Leonora været med i studiet under indspilningerne. Hun lægger understemme på omkvædet på singlen, ligesom hun synger kor og læser passager op på albummet.

Det har været en gave at blive budt indenfor i den kreative proces på den måde. 'Hvis vi ikke taler om det' var det allerførste nummer, Kristina sendte mig. Teksten er klippet fra Den, der lever stille, og jeg blev ved at høre omkvædet i hovedet og tænke, at 'Hvis vi ikke taler om det' var en perfekt titel til min kommende fortsættelse. Mens jeg skrev den, havde jeg ofte teksten og melodien i hovedet, og det gjorde det let for mig at bidrage med en understemme til Kristinas sang i omkvædet, da det faldt for." (- Leonora)

Fortællingernes absurditet, lykke, vrede og tvivl får i Kristinas musikalske tolkning liv både i spoken word-lignende sekvenser og florlette omkvæd, i tung guitarkraft, cellomørke og lyse klavertemaer.

Kristinas arbejde med sangene har været i gang sideløbende med Leonoras arbejde med den nye bog, og hun har på flere måder taget Kristinas bearbejdning med sig ind i den proces: "Kristina har bedre blik for mine gode sætninger, end jeg selv har, og efterhånden som numrene er blevet til, har jeg indskrevet mange af hendes klippede sætninger fra Den, der lever stille i Hvis vi ikke taler om det. Vores første møde, det spirende samarbejde og sangenes tilblivelse er også en del af min romans nutidsplan, så Kristinas musik er en lige så integreret del af mit værk, som min litteratur er af Kristinas." (- Leonora)

De to kvinders værker taler sammen i et helt særligt komplimentært sprog, men eksisterer som hver deres udtryk for den kvindelige krafts styrke og sårbarhed.

Medie Musik     VINYL     LP   (Vinyl)
Udgivet 20. august 2021
EAN/UPC 0663993910116
Udgiver SUN
Mål 300 g   (Estimeret vægt)

Vis alle

Mere med Kristina Holgersen

Andre har også købt

Vis alle

Flere tilbud: Kristina Holgersen: Kapow Goodbye (tak & undskyld) - efter Leonora Christina Skov

Vis alle

Flere tilbud: Signerede titler nu udsolgt